EUR: 317,85 Ft
CHF: 280,83 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Belföld

Csepeli csobbanás

Itt a nyár, és hol tudná az ember könnyebben elviselni a forróságot, mint a strandon. Szerencsénkre Budapest tele van jobbnál jobb fürdőkkel. A Lokál segít olvasóinak eldönteni, hogy melyiket érdemes választani. A Csepeli Strandfürdőt teszteltük.

Több lényeges átalakulás is történt a Csepeli Strandfürdőben: többek között három új csúszdát is létesítettek, kapott egy új gumiborítású lábteniszpályát, valamint felépítettek egy különleges spray-parkot és egy homokos röplabdapályát is. Vinkovics Norbert fürdővezetőtől azt is megtudtuk, hogy a fejlesztések nem állnak le és a jövőben is folytatódnak.


– Idén most jöttünk ki először strandolni. Jót tett neki, hogy kipofozták, elégedettek vagyunk és jól érezzük magunkat. Hogy melyik a kedvenc medencénk? Erről inkább a fiaimat kellene megkérdezni – mondta lapunknak Anita, aki Barnabással és Botival jött fürdőzni. A fiúk elmondták, hogy a kedvencük az élménymedence és csúszdázni is nagyon szeretnek.

Mivel a strand elég félreeső helyen van, inkább csak a XXI. kerületiek szoktak idejárni.


– Mi itt lakunk Csepelen, így gyakran jövünk ide napozni és úszni. Jó, hogy nem kell beutaznunk a belvárosba vagy más kerületbe, ha vízparton szeretnénk tölteni a napot – magyarázta Regina, aki barátnőjével, Enikővel élvezte a napsütést az egyik medence partján. Enikő annyit még hozzátett, hogy a strand egyik legvonzóbb erénye a sok zöld.

– Rokonlátogatóban vagyunk itt, és a kislányom, Nina nagyon szeretett volna kijönni strandolni egyet. Szerencsére az időjárás kedvező volt, így kijöttünk. Jól érezzük magunkat, tetszik a strand. Mindig jó egy kicsit lazítani a vízben – mondta Reena, aki Hollandiából érkezett és Ninával a termálmedencében pancsolt.

 

Teszt

Tisztaság: 8,7

Zöld terület: 9

Felszereltség: 8

Ár/érték arány: 8

Összességében: 8,4

(Az osztályzatok a fürdővendégek és munkatársaink értékelései alapján születtek egy 1-től 10-ig terjedő skálán.)

 

Fontos tudnivalók

Belépő: 2200 forint (hétvégén 2400 forint)

Megközelíthetőség: XXI. kerület, Hollandi út 14. (71-es busz)

Medencék: 4 kültéri

Extrák: 3 csúszda, szauna, sportpályák, úszásoktatás

 

Büféárak:

Sör: 550 forint

Üdítő (0,5 l): 450 forint

Ásványvíz (0,5 l): 350 forint

Kávé: 300 forint

Fagyi: 600 forint

Lángos: 450 forint + feltétek

Hamburger: 750 forint

Hekk: 1490 forint/adag

Palacsinta: 280 forint/db

 

Máshol ennyibe kerül a belépő:

Palatinus: 3100 forint (hétvégén 3500 forint)

Római fürdő: 2500 forint (hétvégén 2800 forint)

Csillaghegyi strand: 1000 forint (hétvégén 1200 forint)

Római strand: 2500 forint (hétvégén 2800 forint)

Pünkösdfürdő: 1900 forint (hétvégén 2000 forint)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  A közelmúltban az EU-t irányító Európai Bizottság rendkívüli  gondot fordított a tagállami költések ellenőrzésére, de hogy maga a Bizottság mire költi a tagállami befizetéseket, az a tagállamok számára egyáltalán nem transzparens. Ezért a Századvég Alapítvány kidolgozott egy javaslatot, amelynek célja egy uniós hivatal felállítása, amely valamennyi intézményi kiadás pénzügyi ellenőrzését végezné, hogy így biztosítsák: a Bizottság valóban az európai emberek javát szolgáló intézkedésekre költse a közös EU-s vagyont, ne ellentétes célokat szolgáló magánszemélyek és szervezetek kifizetőhelyeként működjön.

 • Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amely során a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhed társaival agyba-főbe vert egy cigányembert és amiért 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

 • Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  A közelmúlt legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlott 2017 év végén, a családok védelméről  szóló kérdőívet ugyanis 1,4 millióan töltötték ki, és minden kérdésnél 90 százalék fölötti volt az igen válaszok aránya.

 • Angyalkák a földön

  Angyalkák a földön

  Gondolta volna a fene, hogy a Magyar Kultúra Napja kapcsán angyalkák lepik el Rákosmentét.