2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Miskolc

Csiribiri zenekar – a gyerekek kedvence

Az úgynevezett gyerekzenekarok külön kategóriát képviselnek a hazai zenei mezőnyben. Van egy népszerű miskolci csapat, amely országhatáron kívül és belül is évtizedek óta szórakoztatja a kicsiket. Őket mutatjuk most be két tagjuk, Pereverzia Zoltán és Mészáros Ágnes segítségével.

– Én rockzenei vonalon indultam el anno, több miskolci formációban játszottam, többek közt a Rotor zenekarban is, a ’80-as években. Volt egy váltás, hozzávetőleg 25 évvel ezelőtt, elkezdtem gyerekeknek szóló zenéket írni. Ez teljesen más közeg, de hálás feladat. Nekik zenélni viszont nehezebb is, mivel ha őket nem tudod lekötni, akkor otthagyják a műsort, elmennek játszani, homokozni. Tőlük ez a kritika. Először Detvai Gyulával, Henzler Istvánnal Lurkó együttesként működtünk, kazettán jelentek is meg albumaink, majd Szerencsi Éva színésznőnek csináltunk egy anyagot. Aztán egy óvodai felkérésre is készült egy műsor, majd találkoztam Ágival és közöltem vele, hogy te leszel az énekes! Azóta együtt dolgozunk – mesélte a kezdetekről Zoltán.


A miskolci Csiribiri zenekar a gyereke kedvence – fotó: Lovas Ádám

Először szintetizátor, gitár, ének felállásban kezdtek el együtt dolgozni, már Csiribiri néven. Volt időszak, hogy csak ketten vitték a csapatot félplayback műsorokkal, majd 2011-ben összeállt egy zenekaros felállás.

– Duóként is sok tévés felvételre jártunk, de egy idő után szóltak, hogy jobb lenne zenekaros felállással szerepelni. Almáékkal, Szandival sokat jártunk műsorokba. A volt Edda dobosa, Tüsi került hozzánk, illetve B. Tóth Attila billentyűs, Fukk Attila basszusgitáros, Juhász Gabriella hegedűs, valamint Bobo, az űrlény is fellép velünk időnként – árulta el Ágnes.


Pereverzia Zoltán gitáros korábban kemény zenével foglalkozott – fotó: Lovas Ádám

Gyakorlatilag Ági viszi a show-t, a zenészek csak egy-egy poén bekiabálásával színesítenek. A formáció országos csatornák rendszeres szereplője. A csapat kétfős fellépéseket is vállal, de igazi örömüket a zenekaros előadásokban lelik, és van egy köztes, hegedűssel kiegészült verzió is. Az általában a költségvetés függvénye, hogy mikor melyik produkciót kéri a szervező.

– Utoljára Gyálon léptünk föl augusztusban egy nagy rendezvényen, ahol a zenekarral szerepeltünk, itt utánunk Nika, majd Kasza Tibi koncertezett. Ezt követően Szerencsen a Csokifesztiválon zenéltünk. Van egyébként őszi, szüreti műsorunk, óvodás, téli, télapós, farsangos, és ha kérik, népzenei műsorunk is. Mi ketten ma már ezekből a fellépésekből élünk. Ha nem miskolciak vagyunk, könnyebben jutunk föl még több tévés felvételre, de így is bejártuk már az egész országot és a környező magyar nyelvű területeket is – tette hozzá az énekesnő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.