EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Zalaegerszeg

Csuti-Hydrocomp SK: besakkoztak az élvonalba

A zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK sakkcsapata, megnyerve az NB I B küzdelmeit, visszajutott az élvonalba, így ősztől ismét a legjobbak között szerepel a hatszoros magyar bajnok. A tervekről a közelmúltban tartottak sajtótájékoztatót.

A hatszoros bajnok Csuti-Hydrocomp együttesének neve jól cseng a sakksporton belül, hiszen az egyik legrégebbi magyar sakk-klubnak is tekinthető. Pár évvel ezelőtt anyagi okok miatt visszaléptek az élvonalból, egy éve pedig egy nagyon erős versenyből estek ki. 1972-ben, még ZTE néven, majd 1986 után már Csuti SK néven a zalaegerszegi sakkozókra építettek, idén három új játékost igazolnak, illetve lesznek olyan külföldi igazolásaik is, akik ha nem is minden fordulóban, de egy-egy játéknapon leülnek az asztalok mellé.  A nemrég befejeződött Restart Fesztiválon egy 24 órás villámsakktornát is rendeztek, amelyen a résztvevők száz partit játszottak fejenként. A klub új elnöke Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, a szakmai vezető Horváth Tamás. Böjte Sándor Zsolt leszögezte, neki mint a klub elnökének és a klub minden vezetőjének az a feladata, hogy megteremtsék az NB I-es induláshoz a feltételeket. Mint mondta, ez, úgy tűnik, sikerül, aminek örülnek, ugyanis a Csuti-­Hydrocomp SK visszatér az élvonalba, ahová igazából tartozik. Hatszoros magyar bajnokként nem is lehetett más a céljuk, mint minél előbb visszajutni!


 

A Csuti-Hydrocomp SK sakkcsapata jól szerepelt a versenyeken

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.