2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Zalaegerszeg

Csuti-Hydrocomp SK: besakkoztak az élvonalba

A zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK sakkcsapata, megnyerve az NB I B küzdelmeit, visszajutott az élvonalba, így ősztől ismét a legjobbak között szerepel a hatszoros magyar bajnok. A tervekről a közelmúltban tartottak sajtótájékoztatót.

A hatszoros bajnok Csuti-Hydrocomp együttesének neve jól cseng a sakksporton belül, hiszen az egyik legrégebbi magyar sakk-klubnak is tekinthető. Pár évvel ezelőtt anyagi okok miatt visszaléptek az élvonalból, egy éve pedig egy nagyon erős versenyből estek ki. 1972-ben, még ZTE néven, majd 1986 után már Csuti SK néven a zalaegerszegi sakkozókra építettek, idén három új játékost igazolnak, illetve lesznek olyan külföldi igazolásaik is, akik ha nem is minden fordulóban, de egy-egy játéknapon leülnek az asztalok mellé.  A nemrég befejeződött Restart Fesztiválon egy 24 órás villámsakktornát is rendeztek, amelyen a résztvevők száz partit játszottak fejenként. A klub új elnöke Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, a szakmai vezető Horváth Tamás. Böjte Sándor Zsolt leszögezte, neki mint a klub elnökének és a klub minden vezetőjének az a feladata, hogy megteremtsék az NB I-es induláshoz a feltételeket. Mint mondta, ez, úgy tűnik, sikerül, aminek örülnek, ugyanis a Csuti-­Hydrocomp SK visszatér az élvonalba, ahová igazából tartozik. Hatszoros magyar bajnokként nem is lehetett más a céljuk, mint minél előbb visszajutni!


 

A Csuti-Hydrocomp SK sakkcsapata jól szerepelt a versenyeken

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.