2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Czeglédy 50 millióért szabadulhat

Ötvenmillió forintos óvadék fejében hazaengedné a bíróság Czeglédy Csabát, a baloldal bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt ügyvédjét – annak ellenére, hogy korábban megállapították: nem csak a veszélye áll fenn az eljárás meghiúsításának, mert Czeglédy már kísérletet is tett annak megakadályozására.

Elfogadta a Szegedi Járásbíróság Czeglédy Csaba és védője óvadékkérelmét, így a különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsított volt ellenzéki képviselő 50 millió forint ellenében otthonába távozhatna. A bírósági döntéssel szemben a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezést nyújtott be.


– Az ügyészség szerint nem csak az eljárás akadályozásának veszélye áll fenn, a bíróság már korábban megállapította, hogy a gyanúsított ténylegesen megkísérelte meghiúsítani az ellene folytatott büntetőeljárást. Ennek tényét a bíróság korábban határozatba is foglalta – nyilatkozta lapunknak dr. Szanka Ferenc ügyész, főügyészségi szóvivő. Az is kiderült: az ügyészség nemcsak a bűnügyi felügyelet ellen adott be fellebbezést, hanem szeptember 5-én, az előző határozat érvényvesztését követően kezdeményezni fogják a „baloldal ügyvédjének” további letartóztatását.

Mint emlékezetes, Czeglédy Csabát a hatóságok 2017 júliusa óta tartják a rácsok mögött, mert a gyanú szerint az ő vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között úgy közvetített diákmunkásokat, hogy közben elkerülték a közterhek megfizetését, s ezzel közel 6,3 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.


Vajon ki fog fizetni?

A Czeglédy-ügy kipattanása után kiderült: Gyurcsány Ferenc DK-elnök cége, az Altus Portfólió Kft. korábban többször adott „likviditási kölcsönt” a Czeglédy-féle bűnszervezet gerincét alkotó Human Operator Zrt.-nek, amiért az Altust a Magyar Nemzeti Bank 15 millióra bírságolta, valamint feljelentette a rendőrségen jogosulatlan pénzintézeti tevékenység gyanúja miatt. Czeglédy Csaba egy éve ül előzetesben, a Human Operator vagyonát pedig a hatóságok zárolták, így az esetleges 50 milliós óvadék megfizetése nem lehet egyszerű feladat, hacsak Czeglédy nem kap újra segítséget a körülötte lévő politikai védőhálóban szereplő személyektől, szervezetektől.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.