EUR: 321,96 Ft
CHF: 285,65 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb XV.kerület

Dalnokiból a Sampdoria felnőttcsapatába

Hutvágner Gergely profi szerződést kapott az olasz labdarúgás élvonalában szereplő Sampdoria csapatánál. Mindez Balogh Ákos, a kerületi Dalnoki Labdarúgó Akadémia vezetőjének hozzáértését és a klubnál folyó szakmai munkát is dicséri, hiszen a most 18 éves kapus kilencévesen a XV. kerületben bontogatta szárnyait.

A játékos Dunaharasztiban kezdett sportolni, de már kilencévesen a Dalnoki Labdarúgó Akadémia tagja volt, ami Balogh Ákosnak köszönhető.
– Egy Pest megyei válogatottrendezvényen figyeltem fel Gergelyre, és azonnal megpróbáltam a klubhoz igazolni – mondta lapunknak a szakember, aki hozzátette, a kapus két évet játszott a Dalnokiban.
– Többet nem is tudott volna, hiszen mi egy utánpótlás-nevelő klub vagyunk, és 11 éves korig képezzük a gyerekeket, így Gergely az MTK-hoz, majd később a Vasashoz került. Már akkor látszott, hogy a tehetség szorgalommal is párosult, így egyáltalán nem lepett meg, hogy tőlünk elkerülve is sikeres maradt. Persze ehhez kellett Kővári Laci bácsi kapusedző nagyszerű munkája is.
Balogh Ákos hozzátette, bár a játékos 11 éves korában távozott a klubtól, még mindig tartják a kapcsolatot.
– Folyamatosan beszélünk telefonon, bevallom, jólesik, hogy Gergely még mindig kikéri a véleményem, én pedig megpróbálom őt tanácsokkal bátorítani.
A 18 éves kapus már az előző idényben is rendszeresen az olasz csapat felnőtt játékosaival edzett, és a genovaiak vezetőedzője, Marco Giampaolo több mérkőzésre is benevezte.


Profi szerződésétől függetlenül Hutvágner továbbra is szerepel a Sampdoria U19-es gárdájában, amelynek immár ő az első számú kapusa.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.