EUR: 324,12 Ft
CHF: 285,60 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb XV.kerület

Dalnokiból a Sampdoria felnőttcsapatába

Hutvágner Gergely profi szerződést kapott az olasz labdarúgás élvonalában szereplő Sampdoria csapatánál. Mindez Balogh Ákos, a kerületi Dalnoki Labdarúgó Akadémia vezetőjének hozzáértését és a klubnál folyó szakmai munkát is dicséri, hiszen a most 18 éves kapus kilencévesen a XV. kerületben bontogatta szárnyait.

A játékos Dunaharasztiban kezdett sportolni, de már kilencévesen a Dalnoki Labdarúgó Akadémia tagja volt, ami Balogh Ákosnak köszönhető.
– Egy Pest megyei válogatottrendezvényen figyeltem fel Gergelyre, és azonnal megpróbáltam a klubhoz igazolni – mondta lapunknak a szakember, aki hozzátette, a kapus két évet játszott a Dalnokiban.
– Többet nem is tudott volna, hiszen mi egy utánpótlás-nevelő klub vagyunk, és 11 éves korig képezzük a gyerekeket, így Gergely az MTK-hoz, majd később a Vasashoz került. Már akkor látszott, hogy a tehetség szorgalommal is párosult, így egyáltalán nem lepett meg, hogy tőlünk elkerülve is sikeres maradt. Persze ehhez kellett Kővári Laci bácsi kapusedző nagyszerű munkája is.
Balogh Ákos hozzátette, bár a játékos 11 éves korában távozott a klubtól, még mindig tartják a kapcsolatot.
– Folyamatosan beszélünk telefonon, bevallom, jólesik, hogy Gergely még mindig kikéri a véleményem, én pedig megpróbálom őt tanácsokkal bátorítani.
A 18 éves kapus már az előző idényben is rendszeresen az olasz csapat felnőtt játékosaival edzett, és a genovaiak vezetőedzője, Marco Giampaolo több mérkőzésre is benevezte.


Profi szerződésétől függetlenül Hutvágner továbbra is szerepel a Sampdoria U19-es gárdájában, amelynek immár ő az első számú kapusa.

Kapcsolódó Cikkek