2018. december 14., péntek
Szilárda

Sport

De Bruyne szakácsa a City-sikerek titka?

Jonny Marsh remek, két Michelin-csillagos éttermét hagyta ott a Manchester City kedvéért. A koppenhágai Noma elkényeztetett ízlésű vendégei helyett Kevin De Bruyne-re vagy éppen Ilkay Gündoganra és társaira főz. De neki megéri.

Állítólag a világ legjobb öt étterme közé tartozik a Noma, ahol olyan különlegességet készített, mint a tengeri sün vagy a krémes tücsök. Tavaly karácsonykor azonban a City ászának, Kevin De Bruyne-nek privát szakácsra volt szüksége, és Jonny otthagyta biztos dániai állását a bizonytalan manchesteri munkáért. Azaz már nem bizonytalan, hiszen De Bruyne étkezéséért felelős személyből a futballsztárok szakácsává lépett elő. Ma már a Premiership olyan nagyágyúinak is ő állítja össze az étrendjét, mint az Aston Villa játékosa, John Terry.


– Tizenkilencre lapot kértem, és bejött – mesélt a kezdetekről a Daily Mailnek Jonny. – Több játékos is velem akarja elkezdeni a szezont, hiszen ha a legjobb akarsz lenni, akkor ügyelni kell az étkezésre is. Mindenből a legjobbat!

Számára az a legfontosabb, hogy a játékosok elégedetten és jóízűen eszik főztjét, ráadásul aprólékos gonddal összeállított menüi egészségesek, és a pályán ezáltal jobban is teljesítenek. Igazi álma pedig akkor válna valóra, ha Cristiano Ronaldo is a kuncsaftja lenne.


(MTI/EPA/Neil Hall)

A bajnokok menüje:
Reggeli: banánkenyér, pulykaszalonna, házi sült bab, szuvidált tojás, gyümölcstál, házi vagdalt, pirított paradicsom és gomba.

Tízórai: fehérjemuffin, csokoládés narancsos golyók, szuvidált csirkemellfilé korianderrel, sárgarépa és vörös káposztás fokhagymás szelet.

Ebéd: általában a klub éttermében választanak a játékosok.

Vacsora: sárga thai curry és szték, barbecue szószos zöldségek krumplival.

Kapcsolódó Cikkek