EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Sport

Debreceni úton járnak a fehérváriak

A Mol Vidi 1-1-et játszott a svéd Malmö vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első meccsén. A fehérváriak joggal reménykedhetnek a keddi felcsúti visszavágó előtt.

(MTI/EPA/Andreas Hillergren)

A debreceni úton jár a Fehérvár – legalábbis eddig. A Mol Vidi egylépésnyire van a Bajnokok Ligája csoportkörétől, ahol legutóbb 2009-ben a Loki képviselhette a magyar színeket. A Vidi nem tett csodát Malmőben, de esélye van a továbbjutásra az idegenbeli 1-1-gyel. Nem csupán védekeztek, akár a győzelmet is megszerezhették volna. A 16. percben azonban a szlovén spori nem fújt büntetőt, amikor Kovács Istvánt eltüntették a 16-oson belül, majd a 66.-ban Danko Lazovic kapufája is a hálóba vágódhatott volna. Így Loïc Négo  gólja csak válasz volt a svéd vezetésre, de annak ragyogó. Olyannyira, hogy egy nyilván a szokatlan malmői melegtől feltüzesedett szurkoló sörösüveget dobott a pályára, pontosan a fehérvári Anel Hadžić fejéhez.
– Hiszek a csapatban és abban, hogy Magyarországon továbbjutunk, mindig szereztünk gólt eddig idegenben, bízom benne, hogy most is – adta az optimistát Uwe Rösler, a hazaiak mestere, majd Matej Jug játékvezetőt bírálta.
– Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban kissé beszorított minket a Malmö, de rendeztük a sorokat és kiegyenlítettünk. Kemény visszavágó lesz, de a Vidi harcos csapat, amely büszkén küzd a klubszínekért és a magyar fociért – nyilatkozta Marko Nikolic, a Vidi edzője, és a játékvezetővel kapcsolatban hozzátette, a kritikusok nézzék vissza azt a jelenetet, amikor Kovács „eltűnt” a tizenhatoson belül.
A visszavágó jövő kedden 20 órakor, Felcsúton lesz. A győztes a csoportkörért a Celtic vagy az AEK Athén gárdájával mérkőzik. A vesztes az Európa Ligában folytathatja.

 (MTI/EPA/Andreas Hillergren)


Kapcsolódó Cikkek