2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Miskolc

Dél-Franciaországban muzsikált a szimfonikus zenekar

Kalandos, de hatalmas sikerű koncertet adtak a Miskolci Szimfonikusok Sisteronban augusztus 12-én. Egy nappal az indulás előtt derült ki, hogy az augusztus 13-ra tervezett koncertet – a meteorológia által jelzett hatalmas viharok miatt – egy nappal előrehozták a szervezők. Így a zenekar az érkezés után, egy helyszíni próbával, szinte azonnal színpadra lépett a francia közönség előtt.

A miskolci együttes azonban ezt a nem mindennapi feladatot is megoldotta és közel 1000 ember állva tapsolta őket a Les Nuits de la Citedalle elnevezésű, közel egy hónapos rangos zenei fesztivál zárókoncertjén. A hangversenyen Mendelssohn, Sibelius, Bizet és Brahms művei hangzottak el, Antal Mátyás, a zenekar új művészeti vezetőjének vezényletével. Az est hegedűszólistája Sayaka Shoji volt. A zenekar legközelebb januárban utazik külföldi turnéra, amelynek helyszíne az olaszországi Ravenna lesz.


A főpróba után egyből kezdődött az élő koncert

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.