EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Miskolc

Dél-Franciaországban muzsikált a szimfonikus zenekar

Kalandos, de hatalmas sikerű koncertet adtak a Miskolci Szimfonikusok Sisteronban augusztus 12-én. Egy nappal az indulás előtt derült ki, hogy az augusztus 13-ra tervezett koncertet – a meteorológia által jelzett hatalmas viharok miatt – egy nappal előrehozták a szervezők. Így a zenekar az érkezés után, egy helyszíni próbával, szinte azonnal színpadra lépett a francia közönség előtt.

A miskolci együttes azonban ezt a nem mindennapi feladatot is megoldotta és közel 1000 ember állva tapsolta őket a Les Nuits de la Citedalle elnevezésű, közel egy hónapos rangos zenei fesztivál zárókoncertjén. A hangversenyen Mendelssohn, Sibelius, Bizet és Brahms művei hangzottak el, Antal Mátyás, a zenekar új művészeti vezetőjének vezényletével. Az est hegedűszólistája Sayaka Shoji volt. A zenekar legközelebb januárban utazik külföldi turnéra, amelynek helyszíne az olaszországi Ravenna lesz.


A főpróba után egyből kezdődött az élő koncert

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.