EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Debrecen

Digitális információs pontok városszerte

Korszerű digitális információs tájékoztató eszközöket telepítenek a város kiemelt turisztikai vonzerővel bíró attrakcióinak közelébe – jelentette be Széles Diána alpolgármester és Gődény Gábor, a Főnix Rendezvényszervező Kft. VisitDebrecen divíziójának vezetője Debrecen főterén.

Gődény Gábor divízóvezető és Széles Diána alpolgármester

A digitális információs pontok telepítését a jelentősen megnövekedett turistaforgalom indokolja. A mai kor turistája igyekszik saját igényeire, elképzeléseire szabni élményeit, egyedi  programokra vágyik, szívesen veszi, ha érdeklődésének megfelelő látnivalók várják és azokról könnyen, gyorsan és személyesen is tájékozódni tud. Ezek a mai kor követelményeinek megfelelő, jól elhelyezett tájékoztató eszközök a felgyorsult digitális világban az internetnek, a mobil eszközöknek és az úgynevezett digital signage-nak (digitális információs kijelzők) a segítségével messzemenően kiszolgálják az igényeket. Három ilyen korszerű eszközt – a kültéri kijelzők közül a világon az egyik legnépszerűbb LG típusú fullHD felbontású –, nagy képátlójú kijelzőt telepítenek Debrecen három pontjára: a Kossuth térre, az Aranybika szálló elé, a Csapó utcára, a Fórum bevásárlóközpont elé és a Nagyerdőre, a Ködszínházhoz.


– Fontos az egységes, folyamatosan aktuális turisztikai információszolgáltatás, melyet ma már nem csak nyomtatott anyagokban kell megjeleníteni, mert a legújabb technológiával könnyebb elérni az embereket  hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

A digitális kijelzők segítik a turisták tájékozódását a város attrakciói között, másrészt naprakész információt nyújtanak a debrecenieknek is Debrecen sokszínű programkínálatáról. Különösen fontos ez a nyári fesztiválszezonban, amikor egyszerre több helyszínen zajlanak az események. – Egyrészt a jövőbeli eseményekre hívják fel a helyiek figyelmét, másrészt, segítik azoknak a mozgását, akik már a rendezvényhelyszínen vannak mutatott rá Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízióvezetője. A kijelzők nemcsak látványos plakátként működnek, hanem lehetőséget kínálnak arra is, hogy mozgófilmet, animációt, webes tartalmat jelenítsenek meg. Még a Debreceni Virágkarnevál előtt megjelenik az új mobiltelefonos applikáció, ami szintén segít majd a programok közötti választásban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.