2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Debrecen

Digitális információs pontok városszerte

Korszerű digitális információs tájékoztató eszközöket telepítenek a város kiemelt turisztikai vonzerővel bíró attrakcióinak közelébe – jelentette be Széles Diána alpolgármester és Gődény Gábor, a Főnix Rendezvényszervező Kft. VisitDebrecen divíziójának vezetője Debrecen főterén.

Gődény Gábor divízóvezető és Széles Diána alpolgármester

A digitális információs pontok telepítését a jelentősen megnövekedett turistaforgalom indokolja. A mai kor turistája igyekszik saját igényeire, elképzeléseire szabni élményeit, egyedi  programokra vágyik, szívesen veszi, ha érdeklődésének megfelelő látnivalók várják és azokról könnyen, gyorsan és személyesen is tájékozódni tud. Ezek a mai kor követelményeinek megfelelő, jól elhelyezett tájékoztató eszközök a felgyorsult digitális világban az internetnek, a mobil eszközöknek és az úgynevezett digital signage-nak (digitális információs kijelzők) a segítségével messzemenően kiszolgálják az igényeket. Három ilyen korszerű eszközt – a kültéri kijelzők közül a világon az egyik legnépszerűbb LG típusú fullHD felbontású –, nagy képátlójú kijelzőt telepítenek Debrecen három pontjára: a Kossuth térre, az Aranybika szálló elé, a Csapó utcára, a Fórum bevásárlóközpont elé és a Nagyerdőre, a Ködszínházhoz.


– Fontos az egységes, folyamatosan aktuális turisztikai információszolgáltatás, melyet ma már nem csak nyomtatott anyagokban kell megjeleníteni, mert a legújabb technológiával könnyebb elérni az embereket  hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

A digitális kijelzők segítik a turisták tájékozódását a város attrakciói között, másrészt naprakész információt nyújtanak a debrecenieknek is Debrecen sokszínű programkínálatáról. Különösen fontos ez a nyári fesztiválszezonban, amikor egyszerre több helyszínen zajlanak az események. – Egyrészt a jövőbeli eseményekre hívják fel a helyiek figyelmét, másrészt, segítik azoknak a mozgását, akik már a rendezvényhelyszínen vannak mutatott rá Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízióvezetője. A kijelzők nemcsak látványos plakátként működnek, hanem lehetőséget kínálnak arra is, hogy mozgófilmet, animációt, webes tartalmat jelenítsenek meg. Még a Debreceni Virágkarnevál előtt megjelenik az új mobiltelefonos applikáció, ami szintén segít majd a programok közötti választásban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.