2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld

Dinamikus növekedés a budapesti repülőtér forgalmában

Jelentős volt az eddigi forgalomnövekedés a budapesti légikikötőben idén – olvasható a keddi Magyar Hírlapban.

Az újság a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) tájékoztatására hivatkozva azt írja, hogy az év első négy hónapjában 8 377 569 utas fordult meg a reptéren, az idei első hét havi forgalom pedig 14,7 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában mértet. Júliusban pedig 1 512 923 utas fordult meg a BA termináljain.


A nagyarányú fejlődés, legalábbis júliusban, annak is köszönhető, hogy idén már négy észak-amerikai útvonal érhető el Budapestről, a már itt lévő légitársaságok nagyobb repülőgépeket állítanak be a budapesti járatokra, illetve tovább sűrítik a menetrendet is. A nyári időszakban a hagyományos európai és földközi-tengeri nyaralóhelyek felé szintén jelentős volt a forgalombővülés.

Tavaly a budapesti repülőtéren rekordszámú, 13 millió utas fordult meg, a várokozás szerint ebben az évben az utasszám elérheti a 15 milliót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőívet

  Már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőívet

  Már online is kitölthető a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció kérdőíve – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán a közmédiának.

 • Elítélték a szexuális erőszakolót

  Elítélték a szexuális erőszakolót

  Nyolc év fegyházra ítélte a felügyeletére bízott kiskorúakkal szexuális kapcsolatot létesítő volt bicskei gyermekotthon-igazgatót a Székesfehérvári Törvényszék szerdán.

 • Fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetekkel működik együtt az Emmi

  Fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetekkel működik együtt az Emmi

  Partnerségi megállapodást kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hat fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezettel az intézményi férőhely kiváltási program folytatásáról, aminek köszönhetően a nagy intézmények helyett kisebb lakóotthonokba költözhetnek a fogyatékossággal élők.