EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb X.kerület

Divat vagy tudomány?

Lehet érvelni mellette és ellene, de tény, hogy a vegetarianizmus sokakat foglalkoztat. Erre az egyik bizonyíték, hogy Kőbányán már 22. alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus Fesztivált.

Van, aki önként, és van, aki kényszerből. Van, aki vallási, van, aki egészségügyi okokból. Sok ember választja ma azt az utat, hogy részben vagy teljesen húsmentesen táplálkozik. A vegetarianizmus az ókori civilizációkban jelentkezett először: Indiában, Perzsiában, Görögországban azon vallások követői lettek növényevővé, akik tarthatatlannak gondolták, hogy saját fennmaradásuk alapja egy másik élőlény szenvedésén és halálán alapuljon. A modern vegetarianizmus követői közül sokan azért választják ezt az utat, mert egészségesebbnek tartják.


És akadnak olyanok is, akik egészségügyi okokból nem fogyaszthatnak húst, állati eredetű fehérjét, illetve hasznosabb számukra a növényi eredetű táplálék: a magas koleszterinszint, a cukorbetegség, a köszvény csak néhány az ilyen betegségek közül. A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban szeptember 8–9-én már 22. alkalommal találkoznak azok, akiket érdekel a téma. Az ingyenes rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bioszemléletű termékbemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak! Az esemény idei arca Kowa, aki több mint 16 éve maga is vegetáriánus. Hitted volna, hogy létezik vegán triatlonista? A programban pedig számos érdekes téma szerepel: mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Mit lehet kezdeni a vegán életmóddal? Hogyan lehet megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle? A látogatók rengeteg recepttel térhetnek majd haza.

Kowa tizenhat éve vegetáriánus

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.