EUR: 323,63 Ft
CHF: 287,69 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb X.kerület

Divat vagy tudomány?

Lehet érvelni mellette és ellene, de tény, hogy a vegetarianizmus sokakat foglalkoztat. Erre az egyik bizonyíték, hogy Kőbányán már 22. alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus Fesztivált.

Van, aki önként, és van, aki kényszerből. Van, aki vallási, van, aki egészségügyi okokból. Sok ember választja ma azt az utat, hogy részben vagy teljesen húsmentesen táplálkozik. A vegetarianizmus az ókori civilizációkban jelentkezett először: Indiában, Perzsiában, Görögországban azon vallások követői lettek növényevővé, akik tarthatatlannak gondolták, hogy saját fennmaradásuk alapja egy másik élőlény szenvedésén és halálán alapuljon. A modern vegetarianizmus követői közül sokan azért választják ezt az utat, mert egészségesebbnek tartják.


És akadnak olyanok is, akik egészségügyi okokból nem fogyaszthatnak húst, állati eredetű fehérjét, illetve hasznosabb számukra a növényi eredetű táplálék: a magas koleszterinszint, a cukorbetegség, a köszvény csak néhány az ilyen betegségek közül. A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban szeptember 8–9-én már 22. alkalommal találkoznak azok, akiket érdekel a téma. Az ingyenes rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bioszemléletű termékbemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak! Az esemény idei arca Kowa, aki több mint 16 éve maga is vegetáriánus. Hitted volna, hogy létezik vegán triatlonista? A programban pedig számos érdekes téma szerepel: mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Mit lehet kezdeni a vegán életmóddal? Hogyan lehet megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle? A látogatók rengeteg recepttel térhetnek majd haza.

Kowa tizenhat éve vegetáriánus

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.