2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb X.kerület

Divat vagy tudomány?

Lehet érvelni mellette és ellene, de tény, hogy a vegetarianizmus sokakat foglalkoztat. Erre az egyik bizonyíték, hogy Kőbányán már 22. alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus Fesztivált.

Van, aki önként, és van, aki kényszerből. Van, aki vallási, van, aki egészségügyi okokból. Sok ember választja ma azt az utat, hogy részben vagy teljesen húsmentesen táplálkozik. A vegetarianizmus az ókori civilizációkban jelentkezett először: Indiában, Perzsiában, Görögországban azon vallások követői lettek növényevővé, akik tarthatatlannak gondolták, hogy saját fennmaradásuk alapja egy másik élőlény szenvedésén és halálán alapuljon. A modern vegetarianizmus követői közül sokan azért választják ezt az utat, mert egészségesebbnek tartják.


És akadnak olyanok is, akik egészségügyi okokból nem fogyaszthatnak húst, állati eredetű fehérjét, illetve hasznosabb számukra a növényi eredetű táplálék: a magas koleszterinszint, a cukorbetegség, a köszvény csak néhány az ilyen betegségek közül. A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban szeptember 8–9-én már 22. alkalommal találkoznak azok, akiket érdekel a téma. Az ingyenes rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bioszemléletű termékbemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak! Az esemény idei arca Kowa, aki több mint 16 éve maga is vegetáriánus. Hitted volna, hogy létezik vegán triatlonista? A programban pedig számos érdekes téma szerepel: mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Mit lehet kezdeni a vegán életmóddal? Hogyan lehet megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle? A látogatók rengeteg recepttel térhetnek majd haza.

Kowa tizenhat éve vegetáriánus

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.