EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Budapest XIII.kerület

Dombai Réka: Fantasztikus élmény volt

A Vasas Akadémia négy játékosa is részese volt az U17-es leány kosárlabda-válogatott nagyszerű világbajnoki szereplésének. Minszkben negyedik lett a magyar csapat – egy kevés hiányzott a bronzéremhez  –, amelyben a klub játékosa, Dombai Réka volt a legfiatalabb, mégis ő lett a csapat legeredményesebb játékosa.

Dombai Réka a magyar válogatott legeredményesebb játékosa volt

– Most jártunk először világbajnokságon, fantasztikus élmény volt. Mindenkit nagyon inspirált a körítés, a felhajtás is, és erre csak rájátszott, hogy folyamatosan nyertük a meccseket. A vb kezdetétől fogva megvolt a motivációnk, egymást erősítettük, a kedvünk is egyre jobb lett, minden stimmelt – mondta a vasassc.hu-n Dombai Réka, aki a magyar válogatott legeredményesebb pontszerzője lett, 84 pontot szórt, és a nemzetközi szövetség a torna MVP-jelöltjei (most Valuable Player, vagyis a torna legértékesebb játékosai) közé is beválasztotta.
– Amikor megláttam, hogy ott a nevem, el sem akartam hinni. Én voltam a legfiatalabb a válogatottban, ez a jelölés is óriási motivációt jelentett az utolsó napokban. A harmadik helyet is el tudtuk volna érni egy kis szerencsével, vagy ha jobban figyelünk az ausztrálok 4-es számú játékosára. Szomorúak voltunk, de azért mégiscsak a világ négy legjobb csapata közé kerültünk, és ez nem lehet véletlen.

Kapcsolódó Cikkek