EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Belföld

Dömsödi elbukott, a Fidesz aratott

Hatalmas kormánypárti fölénnyel zárultak a hétvégi időközi önkormányzati választások: Pásztón a polgármesteri helyet és nyolcból hét képviselői posztot tölthetnek be a Fidesz–KDNP jelöltjei, Felcsúton 89 százalékkal, ellenfél nélkül nyert a kormánypárti induló, míg Balmazújvárosban és Sorkikápolnán független indulókra voksoltak. Vidéken – a jelek szerint – megszűnt az ellenzék.

A hétvégi időközi választások közül a legnagyobb érdeklődéssel a Nógrád megyei Pásztó lakosainak voksolását figyelte a közvélemény, ahol a korábban függetlenként győző Dömsödi Gábor egykori tévés polgármesteri tevékenysége vezetett oda, hogy választást kelljen kiírni.


Ahogyan februárban lemondott alpolgármestere, Farkas Attila fogalmazott: „Az ön viselkedése, kirohanásai, folyamatos kormányellenes hangulatkeltése és nyilatkozatai miatt az elmúlt három és fél évben sem volt egyszerű önnel együtt dolgozni, de mióta bejelentette, hogy feladja függetlenségét és LMP-s színekben elindul az országgyűlési választásokon, a stílusa szinte elviselhetetlenné vált.” Az alpolgármestert a képviselők követték: áprilisban a testület feloszlatta magát.

Az egykori tévésből már nem kérnek a pásztóiak Fotó:

A választók ezek után döntöttek Dömsödi sorsáról: elküldték a korábbi polgármestert, akit Farkas Attila közel 3 százalékkal vert meg. Dömsödi „kormányellenes hangulatkeltése” is elbukott: a testület 8 képviselői helyére 7 Fidesz–KDNP-s és egyetlen független jelöltet szavaztak be a választók.


Felcsúton azért voksoltak, mert Mészáros Lőrinc, a 2011–2018 között regnáló polgármester lemondott. A Fejér megyei település lakói szerint jó lesz egy másik Mészáros is, ha őt is a kormánypártok támogatják: 89 százalékkal előzte meg Mészáros László István (Fidesz–KDNP) a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatottját, a független Mészáros László Jánost.

Balmazújvárosban viszont független jelöltet, Hegedűs Pétert választottak polgármesterré, miután a város korábbi vezetőjét, Veres Margitot jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali vesztegetés miatt.

A Vas megyei Sorkikápolnán is időközit tartottak, mert elhunyt a korábbi polgármester. A székért két független jelölt indult: Fodor Béla József 78 szavazatával megelőzte a községet korábban átmenetileg irányító Tóthné Plózer Juditot.

 

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Gazdasági érdek, hogy több turista jöjjön Magyarországra

  Gazdasági érdek, hogy több turista jöjjön Magyarországra

  Magyarország bruttó hazai termékének (GDP) előállításából a turizmus egyre nagyobb részt vállal, ezért az országnak az a gazdasági érdeke, hogy az ide irányuló turistaforgalmat folyamatosan növelje – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

 • Főtáv: megkezdődött a budapesti hőgyűrű kiépítése

  Főtáv: megkezdődött a budapesti hőgyűrű kiépítése

  A fővárosi hőgyűrű kiépítése miatt Budapest több pontján is távhővezeték-építés és -bővítés zajlik, a beruházás célja, hogy a belső, sűrűn lakott városrészekben élők is hozzájuthassanak a távfűtéshez – közölte a Főtáv Zrt.

 • Kampányt indít a kormány a Soros-Sargentini-jelentéssel szemben

  Kampányt indít a kormány a Soros-Sargentini-jelentéssel szemben

  Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament – írja szerdai számában a Magyar Idők.