EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Győr

E-motorokat is gyárt az Audi

A győri Audi Hungaria hosszú évek óta a világ legnagyobb motorgyára címmel büszkélkedhet. Nemrég újabb fejezet kezdődött Győrben, megindult az elektromos motorok sorozatgyártása.

Naponta négyszáz e-motor készül az Audinál, belső égésűből pedig kilencezer. A számok jól mutatják, hogy a benzines és dízeles erőforrások még sokáig uralni fogják a piacot, a távoli jövőben azonban a villanymeghajtás is a mobilitás része lesz.


Tovább, a siker útján: elindult az e-motorgyártás Magyarországon
Fotó: Marcali Gábor

A 8500 négyzetméteres gyártócsarnokban egy új koncepcióval, moduláris gyártással készülnek az elektromos járműhajtások. Az e-motorok gyártásának elindításához a vállalat több millió euró összegű beruházást valósított meg.

– Az Audi Hungaria vezető szerepet vállal az e-motorok gyártásában. Büszke vagyok munkatársaink magas szintű szaktudására és motiváltságára. Elhivatottan vitték sikerre az új elektromos motorunk termelésfelfutásának elindítását – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke. Az Audi Hungaria első elektromos járműhajtásai az Audi e-tron számára készülnek. Ez az első tisztán elektromos Audi-modell, amely a cég brüsszeli gyártótelepén készül majd.


Az új e-motor
Fotó: Marcali Gábor

Az e-motorok gyártásához szükséges innovatív berendezéseket és gyártószigeteket a vállalat egy év leforgása alatt telepítette. Az E-motorfejlesztés, a Gyártástervezés és a Kísérleti Motorgyártó Központ Győrben szorosan együttműködve építette fel a szükséges kompetenciákat. Az aktuális napi kapacitás mintegy 400 elektromos meghajtás gyártását teszi lehetővé, ami fokozatosan növelhető. Jelenleg mintegy 100 munkatárs dolgozik az új szakterületen, ez a szám év végéig több mint 130-ra nő. A termelés egy műszakos munkarendben folyik, hamarosan azonban átáll napi három műszakos munkavégzésre.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter köszöntőjében elmondta, győriként örömmel dolgozik együtt az Audi Hungariával.

Győrben büszkék a munkatársak magas szintű szaktudására és motiváltságára
Fotó: Marcali Gábor

– Ha külföldön vagyok, mindig büszkén említem, hogy a világ legnagyobb motorgyára Magyarországon, ezen belül Győrben van – fogalmazott a miniszter.

– Ez a beruházás elsőként bizalmat jelent számunkra. Azt jelenti, hogy az Audi döntéshozói erős bizalommal vannak a magyar szakemberek iránt – mondta köszöntőjében Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő. – Az elmúlt több mint két és fél évtizedben olyan pozitív kép alakult ki, hogy a magyar szakemberek jól és megbízhatóan végzik munkájukat, és a magyarokkal közös beruházásból közös siker jön létre – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.