EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Dunaújváros

Edzőmeccssorozattal hangol a Kohász

Összesen tizenkét gyakorlómérkőzéssel készül a bajnokságra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia női kézilabdacsapata. A programban a hagyományos Kohász Kupa mellett idén is szerepel egy viborgi „kirándulás”.

Jelenleg Viborgban vesz részt felkészülési tornán a DKKA együttese, amely még elutazása előtt két, magyar csapat elleni gyakorlómeccsen csiszolta tudását. A folytatásban sem panaszkodhatnak majd unalomra a dunaújvárosi kézilabdázók, hiszen a tervek szerint a jövő héten két alkalommal is összeméri tudását a Ljubljana együttesével a Kohász: augusztus 9-én és 10-én 17 órától egyaránt a szlovén csapat lesz edzőpartnerük. Augusztus 15-én a Viborg otthonában kétkapuznak a dunaújvárosi hölgyek, augusztus 17–18. között pedig a Kohász Kupát bonyolítják le a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A szezon előtti utolsó gyakorlómeccset a Fehérvár otthonában játssza a DKKA, augusztus 24-én.


Összesen tizenkét edzőmeccsel készül a bajnokságra a DKKA (illusztráció)

Szintén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiához kapcsolódó hír, hogy megtartották az EHF Kupa sorsolását. György László csapata a tavalyi szezonban a bajnokság negyedik helyét szerezte meg, így részt vehet a nemzetközi sorozatban. A Kohász a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe, ahol svájci vagy koszovói ellenféllel nézhet majd szembe: a Spono Eagles–KHF Shqiponja Gjakove mérkőzés győztese ellen kell kivívnia a továbbjutást az újvárosiaknak. Az találkozót október 13-án vagy 14-én, a visszavágót egy héttel később rendezik meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.