EUR: 323,19 Ft
CHF: 285,71 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Eger

Eger és térsége kiemelt turisztikai központ lehet

Az idei év stratégiai célja, hogy Eger és térsége kiemelt turisztikai központtá váljon, és az elkészült tervezetet még ebben az évben elfoadja a kormány, így növelve az ide érkező támogatások összegét – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették: szeptember 16-án Egerben rendezik meg a Stílusos Vidéki Éttermiség egyesület (SVÉT) 10. hagyományos éves közönségtalálkozóját.

A város továbbra is fontos feladatának tekinti, hogy minél több nagy hazai rendezvényt fogadjon, ugyanakkor azt is, hogy a fővárosban minél több egri termékkel, programmal és attrakcióval szerepeljenek, ezzel is növelve a térség vonzerejét. Fontos, hogy országos és nemzetközi hírességek is rendszeresen felkeressék a várost, hogy jó hírünket vigyék a világba.


Nyitrai Zsolt szerint a 2018-as esztendő stratégiai célja, hogy Eger és térsége kiemelt turisztikai központtá váljon. A koncepció kidolgozását a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatta, majd az egyeztetések után elkészült az a kormányjavaslat, amelyet várhatóan még az idén elfogad a kabinet. Az előnyök egyértelműek, a felsoroltakon kívül mód nyílik a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, családbarát szálláshelyek kialakítására, ami növeli a látogatók számát és erősíti a helyi gazdaságot. A borászok, vendéglősök, szállásadók, a turisztikához, kultúrához kapcsolódó vállalkozások és szakemberek közös összefogása még sikeresebbé teheti a térséget, az Egert az autópályával közvetlenül összekötő elkészülő út pedig gyorsabbá, biztonságosabbá teszi a közlekedést Egerbe és környékére – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.