EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Eger

Eger és térsége kiemelt turisztikai központ lehet

Az idei év stratégiai célja, hogy Eger és térsége kiemelt turisztikai központtá váljon, és az elkészült tervezetet még ebben az évben elfoadja a kormány, így növelve az ide érkező támogatások összegét – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették: szeptember 16-án Egerben rendezik meg a Stílusos Vidéki Éttermiség egyesület (SVÉT) 10. hagyományos éves közönségtalálkozóját.

A város továbbra is fontos feladatának tekinti, hogy minél több nagy hazai rendezvényt fogadjon, ugyanakkor azt is, hogy a fővárosban minél több egri termékkel, programmal és attrakcióval szerepeljenek, ezzel is növelve a térség vonzerejét. Fontos, hogy országos és nemzetközi hírességek is rendszeresen felkeressék a várost, hogy jó hírünket vigyék a világba.


Nyitrai Zsolt szerint a 2018-as esztendő stratégiai célja, hogy Eger és térsége kiemelt turisztikai központtá váljon. A koncepció kidolgozását a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatta, majd az egyeztetések után elkészült az a kormányjavaslat, amelyet várhatóan még az idén elfogad a kabinet. Az előnyök egyértelműek, a felsoroltakon kívül mód nyílik a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, családbarát szálláshelyek kialakítására, ami növeli a látogatók számát és erősíti a helyi gazdaságot. A borászok, vendéglősök, szállásadók, a turisztikához, kultúrához kapcsolódó vállalkozások és szakemberek közös összefogása még sikeresebbé teheti a térséget, az Egert az autópályával közvetlenül összekötő elkészülő út pedig gyorsabbá, biztonságosabbá teszi a közlekedést Egerbe és környékére – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.