EUR: 322,02 Ft
CHF: 285,18 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Sport

Egy lépésre a Vidi a Bajnokok Ligájától

A MOL Vidi a Malmö elleni gól nélküli hazai döntetlenjének és a svédországi 1-1-nek köszönhetően bejutott a BL-selejtező utolsó fordulójába. A fehérváriak a rájátszásban az AEK Athénnal találkoznak jövő héten a Groupama Arénában.

Nagypályás lett a Vidi. Az AEK Athén elleni meccs eredményétől függetlenül ott van a nemzetközi porond csoportkörében, ahol már nincs helyük a kispályásoknak. Nem csoda, hogy a továbbjutást érő felcsúti 0-0 után elégedetten nyilatkozott a csapatkapitány, Juhász Roland.


– A Malmö elleni két meccsen összesen 15 percig nem mi domináltunk – nyilatkozta a mérkőzés után Juhász. – Lazovics kihagyott tizenegyese sem szegte a kedvünket, sőt támadó létére még jobban kivette részét a védekezésből.

A Vidi nem játszott ugyan látványos focit, de hihetetlenül szervezetten védekezett. S ahogy Kovács István, a csapat egyik legjobbja elmondta, korábbi ellenfeleik papíron lehet, hogy jobbak voltak náluk, mégis a fehérváriak küzdhetnek a BL-csoportkörért.


Marko Nikolics, a Vidi mestere szerint az egész magyar labdarúgásnak nagy dolog ez a továbbjutás, és még nincs vége az álomnak, szeretnének bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Az AEK az esélyesebb, de az elmúlt két ellenféllel sem volt ez másképp, mégis a Vidi jutott tovább.

 

Dzsudzsáknak is vonzó lehet a Vidi

Marko Nikolics már tudja, mire, azaz kire kell a pénz, hiszen erősítések várhatók a Vidinél. Három-négy új játékossal számol, és elképzelhető, hogy ott lesz köztük Dzsudzsák Balázs is, aki talán nem véletlenül járt a Malmö elleni felcsúti meccsen. A szerb mester szerint a Vidi nemzetközi menetelése sokak számára csábító lesz.

Kapcsolódó Cikkek