EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XVI.kerület

Egy nap az egészségért

A 2009-ben indult Richter Egészségváros kezdeményezés lényege, hogy családias környezetben, színes programokkal színesített  eseményen lehetőséget kínál a helyi lakosoknak, hogy ne csak önmagukért tegyenek, hanem a helyi egészségügyi létesítményért is.

A rendezvényen valamennyi program ingyenes. Szeptember 8-án kerületünkben, a Havashalom parkban 9 és 17 óra között várnak minden érdeklődőt.


Szeptember 8-án számos ingyenes szűrővizsgálattal várják a kerületieket

Hosszú várakozás, pénz, nehezen összeegyeztethető helyszín és idő – legtöbbször elsőre ez jut eszükbe az embereknek a szűrésekről. Pedig egyes betegségek esetében a mihamarabbi diagnosztizálás a kezelés eredményességét is befolyásolja. A Richter Gedeon által 2009-ben indított Egészségváros program egyik legnagyobb előnye, hogy a lakhelyükhöz közel, egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők.
– A program sikeréhez két dolog nagyban hozzájárul – fogalmazott Beke Zsuzsa, a cég PR- és kormányzati kapcsolatok vezetője. – Egyik maga az esemény koncepciója, vagyis az, hogy a szűrés össze van kötve egy játékos gyűjtéssel, ami úgy néz ki, hogy az általunk felajánlott kétmillió forintos alapadományt bővíteni lehet minden prevenciós vizsgálaton, tanácsadáson, előadáson való részvétellel, ezekért ugyanis 300 forintnak megfelelő adománypontot adunk. Azt tapasztaljuk, hogy működik a közösségért való tenni akarás, az embereket motiválja, hogy a saját szakrendelőjük számára gyűjtenek. A másik elem pedig, hogy számos ismert ember adta nevét a programhoz.

– Az a tapasztalatom, hogy itt, a kerületben igen népszerűek az ilyen rendezvények. Ráadásul az érintett eseménynek az is nagy előnye, hogy nemcsak saját egészségükért tehetnek a rendezvényre kilátogatók, hanem jótékony célt is támogatnak – hangsúlyozta lapunknak Kovács Péter, a kerület polgármestere.


A Richter Egészségvároshoz a kezdetek óta számos ismert személy – többek között Radványi Dorottya, Jaksity Kata, Szily Nóra, Barabás Évi, Tari Annamária, Béres Alexandra és Katus Attila – csatlakozott, velük találkozhatnak az érdeklődők szeptember 8-án a Havashalom parkban. Az egész napos rendezvény 9-kor a Kertvárosi Fúvószenekari Egyesület felvezetésével zajló egészségsétával indul. Az esemény nagyszínpadán pedig fellép az Iszkiri zenekar és több helyi közösség is, például a Starlight Dance Company, a Liget Táncakadémia, a Szenior Táncklub és a Mazotti Fitness. A rendezvényről bővebb információk az egeszsegvaros.hu oldalon és a rendezvény és Facebook-oldalán találhatók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.