2019. szeptember 18., szerda
Diána

Külföld

Világhírű énekesnő egyedülálló hangfelvétele került elő

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán operaénekesnő, Birgit Nilsson  (1918–2005) karrierjének  korai szakaszából. A hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából. Birgit Nilsson a XX. század második felének egyik legnagyobb operacsillaga, legjobb Wagner-énekese, A Nibelung gyűrűjének feledhetetlen Brünnhildéje volt. Egy szakértő szerint a lelet történelmi jelentőséggel bír.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Bekockult Bugatti

  A nap képe: Bekockult Bugatti

  A Lego billundi központjában állították ki először azt a különleges, építőkockákból épült Bugatti Chiron életnagyságú makettjét, melyet motorral is elláttak.

 • Szétverte a saját pizzázóját

  Szétverte a saját pizzázóját

  Úgy gondolta a korábban az NFL-ben amerikaifocizó Edawn Louis Coughman, hogy összehozza az év csalását, ám számításai nagyon nem jöttek be.

 • Megint Európát ostromolják a migránsok

  Megint Európát ostromolják a migránsok

  Valamennyi Európába tartó migrációs útvonalon emelkedett az illegális bevándorlás, az érintett tagországok 9 százalékkal több, közel 13 ezer tiltott határátlépést regisztráltak augusztusban, mint az azt megelőző hónapban – jelentette az unió határ- és partvédelmi ügynöksége, a Frontex.

 • Varga Judit: Boszorkányüldözés zajlik ellenünk

  Varga Judit: Boszorkányüldözés zajlik ellenünk

  Bevándorláspárti bosszúhadjáratnak nevezte hétfői brüsszeli meghallgatását Varga Judit igazságügyi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján, akit az általános ügyek tanácsa hallgatott meg a Magyarországgal szemben indított 7.