EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Egyéb XVI.kerület

Egyedülálló játszóteret kap a kerület

Tovább bővül a kerületiek új találkozóhelye, a Reformátorok tere, ahol állami forrásnak köszönhetően a fővárosban egyedülálló játszótér épül.

A Gellért-heggyel azonos tengerszint feletti magasságban lévő parkban egy 17 méter magas kilátót és egy 80 négyzetméteres kávézót alakítottak ki ( Fotó: Sáfár Tibor )

Októberben adták át a Reformátorok terét, közepén a Közép-Európában egyedülálló reformáció emlékművel, amely R. Törley Mária szobrászművész alkotása. Az emlékmű részét képezi a két egyházalapító, Luther Márton és Kálvin János, valamint a vallásszabadságot biztosító bécsi békét aláíró Bocskai István fejedelem egész alakos bronzszobra, középen szökőkúttal. Akkor az emlékművet Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke áldotta meg.


A Sashalom és Rákosszentmihály találkozásánál kialakított 12 ezer négyzetméteres tér – a közepén álló  reformáció emlékmű költsége nélkül – 336,5 millió forintból valósult meg. A Gellért-heggyel azonos tengerszint feletti magasságban lévő parkban egy 17 méter magas kilátót és egy 80 négyzetméteres kávézót alakítottak ki. Most pedig kiderült, még tovább bővül a tér, hiszen Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő és Kovács Péter polgármester bejelentette, hogy a területen olyan játszótér épül, amely egyedülálló lesz a kerületben, de talán a fővárosban, köszönhetően a három nagyobb csúszdának és két szabadtéri trambulinnak. Ezenkívül lesz nyilvános mosdó és sporteszköz-kölcsönző. A fejlesztés várhatóan jövő év végére valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek