2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb XVI.kerület

Egyedülálló játszóteret kap a kerület

Tovább bővül a kerületiek új találkozóhelye, a Reformátorok tere, ahol állami forrásnak köszönhetően a fővárosban egyedülálló játszótér épül.

A Gellért-heggyel azonos tengerszint feletti magasságban lévő parkban egy 17 méter magas kilátót és egy 80 négyzetméteres kávézót alakítottak ki ( Fotó: Sáfár Tibor )

Októberben adták át a Reformátorok terét, közepén a Közép-Európában egyedülálló reformáció emlékművel, amely R. Törley Mária szobrászművész alkotása. Az emlékmű részét képezi a két egyházalapító, Luther Márton és Kálvin János, valamint a vallásszabadságot biztosító bécsi békét aláíró Bocskai István fejedelem egész alakos bronzszobra, középen szökőkúttal. Akkor az emlékművet Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke áldotta meg.


A Sashalom és Rákosszentmihály találkozásánál kialakított 12 ezer négyzetméteres tér – a közepén álló  reformáció emlékmű költsége nélkül – 336,5 millió forintból valósult meg. A Gellért-heggyel azonos tengerszint feletti magasságban lévő parkban egy 17 méter magas kilátót és egy 80 négyzetméteres kávézót alakítottak ki. Most pedig kiderült, még tovább bővül a tér, hiszen Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő és Kovács Péter polgármester bejelentette, hogy a területen olyan játszótér épül, amely egyedülálló lesz a kerületben, de talán a fővárosban, köszönhetően a három nagyobb csúszdának és két szabadtéri trambulinnak. Ezenkívül lesz nyilvános mosdó és sporteszköz-kölcsönző. A fejlesztés várhatóan jövő év végére valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.