EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület

Egyenes labirintus-élmény a Dunán

Fergeteges hangulatban töltötték az estét a Fesztivál Akadémia Európa hajón tartott koncertjének vendégei. A Kelemen Barnabás–Kokas Katalin hegedűművész-szervező páros saját hegedűjátékával, Bach III. Brandenburgi versenyével, az argentin tangók José Gallardóval és Kelemen Barnabással, az InFusion Trióval, artistával, táncosokkal és a Fesztivál Akadémia művészeivel nyűgözte le a közönséget. A különleges zenei élmény mellé a csodálatos dunai panoráma társult.

Bach III. Brandenburgi versenyét Dinyés Soma csembalóművész hangszerelésében és kíséretével háromszor három trió (hegedű, brácsa, cselló) adta elő egyszerre, ami egyedülálló hangzást és koncertélményt nyújtott.


A hajón a Budafokon élő Eperjes Károly színművész az Egyenes labirintus, a Végkifejlet és a Halak a hálóban című Pilinszky János-verseket adta elő, majd az Egyenes labirintus zenei ősbemutatóját hallhattuk az InFusion Trio előadásában.

– Egy teraszon ültünk Barnabással, amikor elmondtam neki az Egyenes labirintus című verset – mesélte Eperjes Károly. – Egyetértettünk abban, hogy ez a világirodalom egyik legtökéletesebb verse. Örömmel vettem, hogy Barnabás, Kocsis Zoltánhoz hasonlóan – aki több Pilinszky-verset is megzenésített –, elhatározta, hogy zenében is megfogalmazza az Egyenes labirintus mondanivalóját.


A lokálpatrióta érzelmű Kossuth-díjas művész kérdésünkre megerősítette, hogy Istenes versek című estjével örömmel részt vesz a lakóhelyén, Budafok-Tétényben működő, idén 20 éves Vojnovich–Huszár-villa jubileumi családok évadában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.