2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület

Egyenes labirintus-élmény a Dunán

Fergeteges hangulatban töltötték az estét a Fesztivál Akadémia Európa hajón tartott koncertjének vendégei. A Kelemen Barnabás–Kokas Katalin hegedűművész-szervező páros saját hegedűjátékával, Bach III. Brandenburgi versenyével, az argentin tangók José Gallardóval és Kelemen Barnabással, az InFusion Trióval, artistával, táncosokkal és a Fesztivál Akadémia művészeivel nyűgözte le a közönséget. A különleges zenei élmény mellé a csodálatos dunai panoráma társult.

Bach III. Brandenburgi versenyét Dinyés Soma csembalóművész hangszerelésében és kíséretével háromszor három trió (hegedű, brácsa, cselló) adta elő egyszerre, ami egyedülálló hangzást és koncertélményt nyújtott.


A hajón a Budafokon élő Eperjes Károly színművész az Egyenes labirintus, a Végkifejlet és a Halak a hálóban című Pilinszky János-verseket adta elő, majd az Egyenes labirintus zenei ősbemutatóját hallhattuk az InFusion Trio előadásában.

– Egy teraszon ültünk Barnabással, amikor elmondtam neki az Egyenes labirintus című verset – mesélte Eperjes Károly. – Egyetértettünk abban, hogy ez a világirodalom egyik legtökéletesebb verse. Örömmel vettem, hogy Barnabás, Kocsis Zoltánhoz hasonlóan – aki több Pilinszky-verset is megzenésített –, elhatározta, hogy zenében is megfogalmazza az Egyenes labirintus mondanivalóját.


A lokálpatrióta érzelmű Kossuth-díjas művész kérdésünkre megerősítette, hogy Istenes versek című estjével örömmel részt vesz a lakóhelyén, Budafok-Tétényben működő, idén 20 éves Vojnovich–Huszár-villa jubileumi családok évadában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.