EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület

Egyenes labirintus-élmény a Dunán

Fergeteges hangulatban töltötték az estét a Fesztivál Akadémia Európa hajón tartott koncertjének vendégei. A Kelemen Barnabás–Kokas Katalin hegedűművész-szervező páros saját hegedűjátékával, Bach III. Brandenburgi versenyével, az argentin tangók José Gallardóval és Kelemen Barnabással, az InFusion Trióval, artistával, táncosokkal és a Fesztivál Akadémia művészeivel nyűgözte le a közönséget. A különleges zenei élmény mellé a csodálatos dunai panoráma társult.

Bach III. Brandenburgi versenyét Dinyés Soma csembalóművész hangszerelésében és kíséretével háromszor három trió (hegedű, brácsa, cselló) adta elő egyszerre, ami egyedülálló hangzást és koncertélményt nyújtott.


A hajón a Budafokon élő Eperjes Károly színművész az Egyenes labirintus, a Végkifejlet és a Halak a hálóban című Pilinszky János-verseket adta elő, majd az Egyenes labirintus zenei ősbemutatóját hallhattuk az InFusion Trio előadásában.

– Egy teraszon ültünk Barnabással, amikor elmondtam neki az Egyenes labirintus című verset – mesélte Eperjes Károly. – Egyetértettünk abban, hogy ez a világirodalom egyik legtökéletesebb verse. Örömmel vettem, hogy Barnabás, Kocsis Zoltánhoz hasonlóan – aki több Pilinszky-verset is megzenésített –, elhatározta, hogy zenében is megfogalmazza az Egyenes labirintus mondanivalóját.


A lokálpatrióta érzelmű Kossuth-díjas művész kérdésünkre megerősítette, hogy Istenes versek című estjével örömmel részt vesz a lakóhelyén, Budafok-Tétényben működő, idén 20 éves Vojnovich–Huszár-villa jubileumi családok évadában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.