EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Belföld

Egyezséget kötött a rabló és az ügyészség

Most emeltek vádat az ellen a 43 éves férfi ellen, aki még nyolc évvel ezelőtt próbált kirabolni egy zuglói gyógyszertárat. A vádlott a nála lévő, valódinak látszó fegyvert ráfogta az eladóra, majd a bevételt követelte – számolt be a történtekről az ATV.

Az eladó nem engedelmeskedett és megnyomta a pánikgombot. Végül a férfi pénz nélkül, káromkodva elhagyta a gyógyszertárat, az elkövetéskor viselt  ruhadarabjait pedig a helyszín közelében hátrahagyta. Az akkor felfüggesztett nyomozás bizonyítékait azonban a rendőrök idén újra megvizsgálták, és az ekkor elvégzett DNS-vizsgálat eredményt hozott.


Az új büntetőeljárási kódex adta lehetőségeket kihasználva a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a bűncselekményt beismerő férfival egyezséget kötött. Eszerint az ügyészség 6 év, 6 hónap fegyházbüntetés és 7 év közügyektől való eltiltás kiszabását veszi tudomásul, miután a vádlott és védője elfogadta a feltételeket.

Ezen új eljárási szabály szerint amennyiben a bírósági előkészítő ülésen a vádlott a fenti egyezséggel egyezően továbbra is beismeri bűnösségét, valamint lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság az egyezséget jóváhagyja, és azzal azonos tartalommal nyomban ítéletet hoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.