2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Egyezséget kötött a rabló és az ügyészség

Most emeltek vádat az ellen a 43 éves férfi ellen, aki még nyolc évvel ezelőtt próbált kirabolni egy zuglói gyógyszertárat. A vádlott a nála lévő, valódinak látszó fegyvert ráfogta az eladóra, majd a bevételt követelte – számolt be a történtekről az ATV.

Az eladó nem engedelmeskedett és megnyomta a pánikgombot. Végül a férfi pénz nélkül, káromkodva elhagyta a gyógyszertárat, az elkövetéskor viselt  ruhadarabjait pedig a helyszín közelében hátrahagyta. Az akkor felfüggesztett nyomozás bizonyítékait azonban a rendőrök idén újra megvizsgálták, és az ekkor elvégzett DNS-vizsgálat eredményt hozott.


Az új büntetőeljárási kódex adta lehetőségeket kihasználva a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a bűncselekményt beismerő férfival egyezséget kötött. Eszerint az ügyészség 6 év, 6 hónap fegyházbüntetés és 7 év közügyektől való eltiltás kiszabását veszi tudomásul, miután a vádlott és védője elfogadta a feltételeket.

Ezen új eljárási szabály szerint amennyiben a bírósági előkészítő ülésen a vádlott a fenti egyezséggel egyezően továbbra is beismeri bűnösségét, valamint lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság az egyezséget jóváhagyja, és azzal azonos tartalommal nyomban ítéletet hoz.

Kapcsolódó Cikkek