EUR: 329,95 Ft
CHF: 299,86 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Egyéb Győr

Egyre több az automata öntözőrendszer

Automata öntözőrendszerek telepítésének nagyszabású programját jelentette be nemrég Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester.

A modern és hatékony városüzemeltetés egyre inkább szükséges műszaki megoldása az automata öntözőrendszer, amit a globális éghajlatváltozás is indokolttá tesz. Az egyre gyakoribb szárazság miatt a közterületeken is szükséges a rendszeres öntözés, hiszen az idei április az elmúlt száz év legmelegebbike volt, de a rekordok májusban is megdőltek. Tavasszal több alkalommal 30 fok fölé szökött a hőmérséklet. Az időjárás hosszú távú változásához alkalmazkodni kell, így szükség van a korszerű és automatizált öntözőrendszerekre – mondta el a politikus.


Egyre nagyobb a szárazság, egyre többet kell öntözni
Fotó: Marcali Gábor

Most Révfaluban – a Mosoni-Duna partján, a Kossuth és a Jedlik híd közötti – mintegy 5700 négyzetméter nagyságú füves zöldterület került sorra, ahol a múlt héten helyezték üzembe az automata öntözőrendszert. A gyep ezentúl – programozottan – a hajnali órákban kap majd vizet, hiszen a hőmérsékleti viszonyok ekkor a legideálisabbak a locsoláshoz. A rendszer esőérzékelős, így csapadék esetén nem kapcsol be. A beruházásnak köszönhetően az igényes utcabútorokkal felszerelt, felújított rakpart és közkedvelt vízparti sétány környezetében az összefüggő zöldterület esztétikailag jobban illeszkedik majd a megszépült környezetbe.

A gyep ezentúl programozottan a hajnali órákban kap majd vizet
Fotó: Marcali Gábor

A rakparti helyszín befejezését követően kezdődik az automata öntözőrendszer kiépítése a városon átmenő, nagy forgalmú Szent István úton, a forgalmi sávokat elválasztó középső, ugyancsak megszépített zöldsávban, ahol egyedi cserjék és fák virágokkal együtt díszítik az utat. Az automata öntözőrendszerek telepítésének programja ezt követően is folytatódik az adyvárosi tónál, az ülőkövek környezetében lévő területen, a Barátság Sportparkban és jövőre több városrészben is.


Kapcsolódó Cikkek