EUR: 323,02 Ft
CHF: 285,96 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Egyre több migráns próbál Spanyolországba jutni Ceutánál

Egyre több migráns próbál Spanyolországba jutni Ceutánál – mondta Domonkos Endre Spanyolország-szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A migrációs útvonal Marokkó és Ceuta után Gibraltáron keresztül halad – fűzte hozzá.


Elmondta: a Marokkó és Ceuta között húzódó hat méter magas határkerítést Spanyolország 1993-ban építette az illegális határátlépés és a csempészet megállítása érdekében.

Egy kétoldalú megállapodás szerint, amelyet Marokkó és Spanyolország belügyminiszterei 1992-ben kötöttek, Spanyolország 24 órában belül minden Marokkóból érkező illegális határátlépőt visszaküldhet az országba – tette hozzá.

Domonkos Endre közölte: a migrációs nyomás egyre erősebb Spanyolországon, amely részben Olaszország szigorított migrációs politikájával magyarázható.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Pusztító Florence

    A nap képe: Pusztító Florence

    Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

  • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

    Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

    Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.