2019. február 17., vasárnap
Donát

Egyéb VIII.kerület

Együtt a közbiztonságért

Önkénteseket vár tagjai közé a józsefvárosi polgárőrség, továbbá áldozatvédelmi tanácsadással segíti a rendőrség a bűnmegelőzést.

Ingyenesen letölthető a Józsefváros app az Apple App Store-ból iOS- és a Google Play áruházból androidos készülékekre. Az alkalmazás tájékoztatást nyújt a kerületi hírekről és programokról, emellett bejelentést is lehet tenni rajta keresztül a városban tapasztalt és megoldásra váró ügyekről. Az applikáció célja, hogy könnyen elérhetővé tegyen minden olyan kerületi információt, amelyre szükség lehet, illetve a Józsefvároshoz kapcsolódó eseményeket és programokat is bemutatja. A főoldalon található hibabejelentésére szolgáló menüvel a legrövidebb úton lehet eljuttatni az illetékesekhez a kerületben tapasztalt problémákat.


Várják a lelkes önkénteseket (Fotó: Máté Krisztián)

Önkéntesek jelentkezését várják a Józsefvárosi Polgárőrségbe

A Józsefvárosi Polgárőrségbe olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szeretnék, hogy kerületünk tisztább és biztonságosabb legyen, és akik tenni akarnak a lakókörnyezetükért. A büntetlen előélet feltétel! Jelentkezni lehet a  [email protected] címen, a 323-2770-es telefonszámon és a polgárőrség telephelyén (VIII., Magdolna utca 33.), illetve Kaiser Józsefnél, a polgárőrség vezetőjénél.

Áldozatvédelmi tanácsadás a józsefvárosi rendőrségen

A rendőrség egyik legfontosabb feladata az áldozattá válás megelőzése, aminek érdekében bűnmegelőzési előadásokat tartanak. Amennyiben megtörtént a baj, a már áldozattá vált személyek vagy hozzátartozóik Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlósnál, a józsefvárosi rendőrkapitányság áldozatvédelmi referensénél érdeklődhetnek az áldozatsegítés, a kárenyhítés lehetőségeiről. Áldozatvédelmi előadás igénylésére a [email protected] e-mail-címen vagy a VIII. kerületi Rendőrkapitányság levelezési címén (VIII., Víg utca 36.) van lehetőség.

Kapcsolódó Cikkek