EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb VIII.kerület

Együtt a közbiztonságért

Önkénteseket vár tagjai közé a józsefvárosi polgárőrség, továbbá áldozatvédelmi tanácsadással segíti a rendőrség a bűnmegelőzést.

Ingyenesen letölthető a Józsefváros app az Apple App Store-ból iOS- és a Google Play áruházból androidos készülékekre. Az alkalmazás tájékoztatást nyújt a kerületi hírekről és programokról, emellett bejelentést is lehet tenni rajta keresztül a városban tapasztalt és megoldásra váró ügyekről. Az applikáció célja, hogy könnyen elérhetővé tegyen minden olyan kerületi információt, amelyre szükség lehet, illetve a Józsefvároshoz kapcsolódó eseményeket és programokat is bemutatja. A főoldalon található hibabejelentésére szolgáló menüvel a legrövidebb úton lehet eljuttatni az illetékesekhez a kerületben tapasztalt problémákat.


Várják a lelkes önkénteseket (Fotó: Máté Krisztián)

Önkéntesek jelentkezését várják a Józsefvárosi Polgárőrségbe

A Józsefvárosi Polgárőrségbe olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szeretnék, hogy kerületünk tisztább és biztonságosabb legyen, és akik tenni akarnak a lakókörnyezetükért. A büntetlen előélet feltétel! Jelentkezni lehet a  [email protected] címen, a 323-2770-es telefonszámon és a polgárőrség telephelyén (VIII., Magdolna utca 33.), illetve Kaiser Józsefnél, a polgárőrség vezetőjénél.

Áldozatvédelmi tanácsadás a józsefvárosi rendőrségen

A rendőrség egyik legfontosabb feladata az áldozattá válás megelőzése, aminek érdekében bűnmegelőzési előadásokat tartanak. Amennyiben megtörtént a baj, a már áldozattá vált személyek vagy hozzátartozóik Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlósnál, a józsefvárosi rendőrkapitányság áldozatvédelmi referensénél érdeklődhetnek az áldozatsegítés, a kárenyhítés lehetőségeiről. Áldozatvédelmi előadás igénylésére a [email protected] e-mail-címen vagy a VIII. kerületi Rendőrkapitányság levelezési címén (VIII., Víg utca 36.) van lehetőség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.