2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Hódmezővásárhely

Éhező gyermekekért szólt az orgona

Jótékonysági koncertet rendeztek július utolsó vasárnapján a Belvárosi Katolikus Templomban. Árpás Miklós orgonaművész Svájcból érkezett Hódmezővásárhelyre, hogy játékával szórakoztassa a helyi közönséget.

Bach, Schubert, Heyes, Bellini és Kodály műveiből válogatott Árpás Miklós orgonaművész a vasárnapi jótékonysági koncertre. A Belvárosi Katolikus Templomban egy igazi ősbemutatót hallhattak az érdeklődők. Bernard Heyes angol zeneszerző művét, Árpás Miklós előadásában, a világon először hallhatták a vásárhelyiek.


A Belvárosi Katolikus Templomban egy igazi ősbemutatót hallhattak az érdeklődők

Árpás Miklós orgonaművész kifejtette, hogy az előadás különlegességét az átiratok jelentik az ősbemutatók mellett, valamint felesége, Ványa Gizella festménye, az Orgonamámor című kompozíció is tovább emeli az est fényét. Hozzátette, a Belvárosi Katolikus Templom orgonáján kihívás játszani, mivel 12 hang hiányzik egy manuálról, amit meg kellene csináltatni. Árpás Miklós kiemelte, hogy a koncerttel a gyermekek étkeztetésére gyűjtenek.

Árpás Miklós orgonaművész és Bernard Heyes angol zeneszerző

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.