EUR: 321,99 Ft
CHF: 285,28 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Éjszakai is jár a HÉV a Sziget idején

Több változás is lesz a budapesti közlekedésben a szerdán induló Sziget Fesztivál miatt – közölte a BKK.

Az augusztus 8–15. között zajló fesztivál ideje alatt nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV a Batthyány tér és a Filatorigát megállóhely között, a Nagykörúton közlekedő villamosok és villamospótló busz éjszaka gyakrabban indul, nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon, ezenkívül pedig rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől.


A BKK már hétfőn kitelepült a helyszínre egy erre az alkalomra ügyfélponttá alakított Ikarus 260-as busszal, amely a főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található. Itt jegyeket, bérleteket vásárolhatnak a fesztiválozók.

Közúti korlátozásokra is kell számítani: lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és az Ángel Sanz Briz út között is. A Mozaik utca–Ángel Sanz Briz út–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.