EUR: 319,81 Ft
CHF: 282,82 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Elégedett a magyar demokráciával az amerikai nagykövet

Rendkívül kedvezően nyilatkozott a magyar demokrácia helyzetéről az új amerikai nagykövet.

David B. Cornstein szerint két hónapja, amióta Magyarországon van, nem az irodájában ücsörög, hanem napi tíz programon vesz részt, vallási és világi mellett NGO-vezetőkkel találkozik, de ő nem tapasztalta az ellenzék által oly sokat hangoztatott aggodalmakat a magyar demokrácia leépítéséről.


„Én a demokrácia elkötelezett híve vagyok, ami a joguralmat és a számunkra oly fontos szabadságjogokat (vallásszabadságot, szólásszabadságot, sajtószabadságot) jelenti, amelyek életünket irányítják… Ha valóban azt látnám, hogy bármely személy vagy intézmény szabadságát veszélyeztetik, azonnal felszólalnék az ügyében” – fogalmazott a Szombat című lapnak a diplomata.

Hozzátette: vallási és ellenzéki politikusokkal folytatott tárgyalásai során jó benyomást tett rá a köreikben uralkodó elégedettség.

David B. Cornstein egyébként magát „amerikai zsidónak” tartja, anyai nagyszülei Magyarországról származnak. „Magyar zsidó Sára nagymamámról szép emlékeim vannak” – árulta el Cornstein.

Kapcsolódó Cikkek

  • El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében – nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.