EUR: 322,02 Ft
CHF: 285,18 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Debrecen

Elektromos töltőállomások

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának keretében Debrecenben 10 új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.

A parkolóhelyek és a töltőállomások helyének kivitelezési munkálatai augusztus 6-án kezdődtek és várhatóan augusztus 20-ára fejeződnek be. Ezt követően folytatódik a töltőállomások telepítése, amelyeket várhatóan szeptember 30-ig adnak át. Az állomások közül kilenc A típusú, mely két 22 kW (AC) töltést tud kiszolgálni egyszerre, illetve egy C típusú gyorstöltő, amely legalább 42 kW (DC) teljesítményű töltést biztosít.

Az A típusú elektromos töltőállomások helyszínei: Főnix Csarnok parkolója, Nagyerdei krt. (Egyetem tér), Hatvan utca (taxiállomás, itt 2 darab), Kálvin tér, Piac utca (Kossuth utca felől), Piac utca (Széchenyi utca felől), Bem tér, Péterfia utca (Egymalom utca sarok). A C típusú elektromos töltőállomást a Segner téren (Mol-töltőállomás) később alakítják ki.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.