EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,22 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Debrecen

Elektromos töltőállomások

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának keretében Debrecenben 10 új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.

A parkolóhelyek és a töltőállomások helyének kivitelezési munkálatai augusztus 6-án kezdődtek és várhatóan augusztus 20-ára fejeződnek be. Ezt követően folytatódik a töltőállomások telepítése, amelyeket várhatóan szeptember 30-ig adnak át. Az állomások közül kilenc A típusú, mely két 22 kW (AC) töltést tud kiszolgálni egyszerre, illetve egy C típusú gyorstöltő, amely legalább 42 kW (DC) teljesítményű töltést biztosít.

Az A típusú elektromos töltőállomások helyszínei: Főnix Csarnok parkolója, Nagyerdei krt. (Egyetem tér), Hatvan utca (taxiállomás, itt 2 darab), Kálvin tér, Piac utca (Kossuth utca felől), Piac utca (Széchenyi utca felől), Bem tér, Péterfia utca (Egymalom utca sarok). A C típusú elektromos töltőállomást a Segner téren (Mol-töltőállomás) később alakítják ki.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.