EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb XIV.kerület

Elhunyt a zuglói Bayern-sztár

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Fazekas Árpád. Nevét nagy tisztelettel ejtik ki Münchenben. A legendás futballkapus a Bayern München sztárja volt, de öt alkalommal védett az Aranycsapatban is. Külföldről hazatérve Zuglóban telepedett le, 2017 októberében a Zugló Sportjáért Emlékserleget vehette át.

Fazekas Árpáddal nyerte a Bayern München az első jelentős trófeáját

Fazekas Árpád pályafutását a Szombathelyi Pamutban kezdte, a Szombathelyi MTE-ben folytatta, majd Pécs érintésével a Bp. Dózsába igazolt. Ezt követően a Bp. Vörös Lobogó következett, amelynek színeiben válogatott labdarúgó lett. Az 1956-os forradalom leverése után elhagyta az országot és a Bayern München kapusa lett. Komoly szerepe volt a bajor klub első sikerében, 1957-ben megnyerték a Német Kupát, amely a Bundesliga előtti korszakban tulajdonképpen megfelelt az országos bajnoki címnek.  A bajor egyesület azóta is a kerek évfordulókon rendszeresen megünnepli ennek a klubtörténelemben nagy áttörést hozó csapatnak a hőseit. Legutóbb a 60 éves jubileum kapcsán volt megemlékezés, amelyen Fazekas is részt vett. 1961-ig volt a Bayern játékosa, három évvel ezelőtt, 2015-ben a bajor szurkolók a klubtörténelem ötödik legjobb kapusának választották. A Bayern után a Hessen Kasselban és a belga Anderlechtben is játszott, utóbbi csapattal részese volt a Puskással és Di Stefanóval felálló Real Madrid elleni BEK-sikernek is.


A bajor klub élete végéig fontos szerepet töltött be (Fotó: labdarugas.de)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.