EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb XIV.kerület

Elhunyt a zuglói Bayern-sztár

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Fazekas Árpád. Nevét nagy tisztelettel ejtik ki Münchenben. A legendás futballkapus a Bayern München sztárja volt, de öt alkalommal védett az Aranycsapatban is. Külföldről hazatérve Zuglóban telepedett le, 2017 októberében a Zugló Sportjáért Emlékserleget vehette át.

Fazekas Árpáddal nyerte a Bayern München az első jelentős trófeáját

Fazekas Árpád pályafutását a Szombathelyi Pamutban kezdte, a Szombathelyi MTE-ben folytatta, majd Pécs érintésével a Bp. Dózsába igazolt. Ezt követően a Bp. Vörös Lobogó következett, amelynek színeiben válogatott labdarúgó lett. Az 1956-os forradalom leverése után elhagyta az országot és a Bayern München kapusa lett. Komoly szerepe volt a bajor klub első sikerében, 1957-ben megnyerték a Német Kupát, amely a Bundesliga előtti korszakban tulajdonképpen megfelelt az országos bajnoki címnek.  A bajor egyesület azóta is a kerek évfordulókon rendszeresen megünnepli ennek a klubtörténelemben nagy áttörést hozó csapatnak a hőseit. Legutóbb a 60 éves jubileum kapcsán volt megemlékezés, amelyen Fazekas is részt vett. 1961-ig volt a Bayern játékosa, három évvel ezelőtt, 2015-ben a bajor szurkolók a klubtörténelem ötödik legjobb kapusának választották. A Bayern után a Hessen Kasselban és a belga Anderlechtben is játszott, utóbbi csapattal részese volt a Puskással és Di Stefanóval felálló Real Madrid elleni BEK-sikernek is.


A bajor klub élete végéig fontos szerepet töltött be (Fotó: labdarugas.de)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.