EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Belföld

Elindult a Sziget!

Kánikula ide vagy oda, tegnap kezdetét vette a 2018-as Sziget Fesztivál. A szerdai nap fő fellépője Kendrick Lamar amerikai rapper volt. Bár már a hét elején megkezdődött a beköltözés a kempingekbe, sokan tegnap foglalták el a helyüket.

– Kedden költöztünk be, és először vagyunk a Szigeten. Hollandiából érkeztünk, több ismerős is mondta már, hogy egyszer mindenképpen ki kell próbálni ezt a fesztivált. Budapest nagyon szép város, amennyire lehet, be is szeretnénk járni – mondta Daam, aki barátjával, Noah-val focizással ütötte el az időt.


Bár a szervezők több árnyékos területet is próbáltak kialakítani, a prímet valószínűleg a Sziget Beach fogja elvinni, ahol a fesztiválozók a Duna vizében hűsíthetik le magukat. A helyszín ezer ember befogadására képes.

– Nem tudom, kinek az ötlete volt ez a strand, de nagyon bejön. A pia hideg, a pasik jók, jól fogunk szórakozni. Kicsit lehűlünk, aztán kihívjuk a fiúkat itt mellettünk egy „beer-pong” meccsre – mondta Sophie, aki a barátnőivel jött Amszterdamból. A társaság a legjobban Lana Del Rey, Dua Lipa és Shawn Mendes buliját várja.


Az idei Szigetre Angliából jöttek a legtöbben, a kempingben mindenhol igazi angol akcentust hallani.

– Bajlódunk ezzel a fránya sátorral már egy ideje, jó lenne, ha segítenének nekem az urak, de nincs kire számítani. Söröznek, heverésznek, nem bírják a meleget, szóval nekem kell dolgoznom. Angolok vagyunk, isszuk a sört, amíg belénk fér, de nem könnyen tudunk megbirkózni a meleggel, remélem, kicsit enyhül majd az idő. A Szigeten először vagyunk, de Budapesten már jártunk, szeretjük az itteni embereket, szórakozóhelyeket – mondta Jack, miközben a sátorveréssel bajlódott.

Bár az elmúlt években a Sziget inkább a külföldiek körében volt népszerű, azért magyar szót is hall az ember.

– Budapestiek vagyunk, de kiköltözünk erre a hétre, mert így lehet igazán átérezni a Sziget hangulatát. Nem először vagyunk itt, igazából meg sem tudom mondani, hogy hányadik fesztiválunkra készülünk. Shawn Mendes, Lana Del Rey és az Arctic Monkeys koncertjeit várjuk a legjobban – mondta Timi, aki barátnőivel, a két Fannival és Vikivel jött bulizni.

Árak

7 napos bérlet: 99 000 Ft

3 napos jegy: 59 900 Ft

Napijegy: 23 900 Ft

Ásványvíz: 430 Ft
Üdítő: 500 Ft
Red Bull: 750 Ft
Sör (0,5 l): 700 Ft
Whiskey-kóla: 1300 Ft
Lángos: 1300 Ft
Hotdog: 1050 Ft
Sült krumpli: 1290 Ft
Csirkeszendvics: 2590 Ft
Gírosz: 1600 Ft
Hamburger: 1990 Ft
(Fizetni bankkártyával lehet, vagy a karszalagokba ültetett chip segítségével, amelyre pénzt a fesztivál területén található feltöltőpontokon – Top Up Point – lehet tölteni, illetve a Sziget-applikáción keresztül.)

Kapcsolódó Cikkek

 • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

 • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.

 • Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is – mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.