2018. szeptember 18., kedd
Diána

Belföld

Elindult a Sziget!

Kánikula ide vagy oda, tegnap kezdetét vette a 2018-as Sziget Fesztivál. A szerdai nap fő fellépője Kendrick Lamar amerikai rapper volt. Bár már a hét elején megkezdődött a beköltözés a kempingekbe, sokan tegnap foglalták el a helyüket.

– Kedden költöztünk be, és először vagyunk a Szigeten. Hollandiából érkeztünk, több ismerős is mondta már, hogy egyszer mindenképpen ki kell próbálni ezt a fesztivált. Budapest nagyon szép város, amennyire lehet, be is szeretnénk járni – mondta Daam, aki barátjával, Noah-val focizással ütötte el az időt.


Bár a szervezők több árnyékos területet is próbáltak kialakítani, a prímet valószínűleg a Sziget Beach fogja elvinni, ahol a fesztiválozók a Duna vizében hűsíthetik le magukat. A helyszín ezer ember befogadására képes.

– Nem tudom, kinek az ötlete volt ez a strand, de nagyon bejön. A pia hideg, a pasik jók, jól fogunk szórakozni. Kicsit lehűlünk, aztán kihívjuk a fiúkat itt mellettünk egy „beer-pong” meccsre – mondta Sophie, aki a barátnőivel jött Amszterdamból. A társaság a legjobban Lana Del Rey, Dua Lipa és Shawn Mendes buliját várja.


Az idei Szigetre Angliából jöttek a legtöbben, a kempingben mindenhol igazi angol akcentust hallani.

– Bajlódunk ezzel a fránya sátorral már egy ideje, jó lenne, ha segítenének nekem az urak, de nincs kire számítani. Söröznek, heverésznek, nem bírják a meleget, szóval nekem kell dolgoznom. Angolok vagyunk, isszuk a sört, amíg belénk fér, de nem könnyen tudunk megbirkózni a meleggel, remélem, kicsit enyhül majd az idő. A Szigeten először vagyunk, de Budapesten már jártunk, szeretjük az itteni embereket, szórakozóhelyeket – mondta Jack, miközben a sátorveréssel bajlódott.

Bár az elmúlt években a Sziget inkább a külföldiek körében volt népszerű, azért magyar szót is hall az ember.

– Budapestiek vagyunk, de kiköltözünk erre a hétre, mert így lehet igazán átérezni a Sziget hangulatát. Nem először vagyunk itt, igazából meg sem tudom mondani, hogy hányadik fesztiválunkra készülünk. Shawn Mendes, Lana Del Rey és az Arctic Monkeys koncertjeit várjuk a legjobban – mondta Timi, aki barátnőivel, a két Fannival és Vikivel jött bulizni.

Árak

7 napos bérlet: 99 000 Ft

3 napos jegy: 59 900 Ft

Napijegy: 23 900 Ft

Ásványvíz: 430 Ft
Üdítő: 500 Ft
Red Bull: 750 Ft
Sör (0,5 l): 700 Ft
Whiskey-kóla: 1300 Ft
Lángos: 1300 Ft
Hotdog: 1050 Ft
Sült krumpli: 1290 Ft
Csirkeszendvics: 2590 Ft
Gírosz: 1600 Ft
Hamburger: 1990 Ft
(Fizetni bankkártyával lehet, vagy a karszalagokba ültetett chip segítségével, amelyre pénzt a fesztivál területén található feltöltőpontokon – Top Up Point – lehet tölteni, illetve a Sziget-applikáción keresztül.)

Kapcsolódó Cikkek