EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Tatabánya

Elindult a Tulipános Ház felújítása

Hamarosan ismét régi fényében tündökölhet a Tulipános Ház, miután elindultak a munkálatok az épületnél.

A fejlesztésnek köszönhetően az egykori Tiszti Kaszinó épülete igazi közösségi térré, a klasszikus környezetet megőrző, mégis modern rendezvényközponttá válhat. A Modern Városok Program keretében megvalósuló projekt kivitelezési munkálatait az EB Hungary Invest Kft. végzi.


– A legtöbb tatabányai ismeri ugyan magát az épületet, de sohasem járt benne, ezért is tartottuk fontos szempontnak, hogy igazi közösségi tér legyen belőle – fogalmazott a szerződés aláírásakor Schmidt Csaba polgármester. – A beruházás végén egy igazán gyönyörű, változatos funkciókkal bíró épületet vehetünk majd birtokba, és remélhetőleg mindenki örömmel vesz majd részt a jövőben az itt megrendezendő különféle programokon.

Hajdan tiszti kaszinó volt, ezután rendezvényközpont lesz

Az 1924-ben átadott Tulipános Ház Tatabánya bányászati múltjának egyik legfontosabb emléke, korának jellegzetes, magas színvonalú alkotása. Az egykori Tiszti Kaszinó rendezvényközpontként működik majd: esküvőknek, báloknak, konferenciáknak exkluzív helyszínt biztosító díszteremmel, étteremmel, melynek teraszáról pompás kilátás nyílik a közeli Május 1. park hatalmas szökőkútjára. Az alagsorban interaktív játszóházat és ahhoz szervesen kapcsolódva egy országosan egyedülálló, a bányászat történetét megismertető interaktív bemutatót alakítanak ki.

A magyaros szecessziós stílusban épült patinás épület a mintegy kétmilliárd forintos projektnek köszönhetően újra a régi pompájában tündökölhet majd, a tervek szerint 2019 nyarától.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.