EUR: 322,96 Ft
CHF: 284,14 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Tatabánya

Elindult a Tulipános Ház felújítása

Hamarosan ismét régi fényében tündökölhet a Tulipános Ház, miután elindultak a munkálatok az épületnél.

A fejlesztésnek köszönhetően az egykori Tiszti Kaszinó épülete igazi közösségi térré, a klasszikus környezetet megőrző, mégis modern rendezvényközponttá válhat. A Modern Városok Program keretében megvalósuló projekt kivitelezési munkálatait az EB Hungary Invest Kft. végzi.


– A legtöbb tatabányai ismeri ugyan magát az épületet, de sohasem járt benne, ezért is tartottuk fontos szempontnak, hogy igazi közösségi tér legyen belőle – fogalmazott a szerződés aláírásakor Schmidt Csaba polgármester. – A beruházás végén egy igazán gyönyörű, változatos funkciókkal bíró épületet vehetünk majd birtokba, és remélhetőleg mindenki örömmel vesz majd részt a jövőben az itt megrendezendő különféle programokon.

Hajdan tiszti kaszinó volt, ezután rendezvényközpont lesz

Az 1924-ben átadott Tulipános Ház Tatabánya bányászati múltjának egyik legfontosabb emléke, korának jellegzetes, magas színvonalú alkotása. Az egykori Tiszti Kaszinó rendezvényközpontként működik majd: esküvőknek, báloknak, konferenciáknak exkluzív helyszínt biztosító díszteremmel, étteremmel, melynek teraszáról pompás kilátás nyílik a közeli Május 1. park hatalmas szökőkútjára. Az alagsorban interaktív játszóházat és ahhoz szervesen kapcsolódva egy országosan egyedülálló, a bányászat történetét megismertető interaktív bemutatót alakítanak ki.

A magyaros szecessziós stílusban épült patinás épület a mintegy kétmilliárd forintos projektnek köszönhetően újra a régi pompájában tündökölhet majd, a tervek szerint 2019 nyarától.

Kapcsolódó Cikkek