2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Nyíregyháza

Elismeréseket adományozott a városi közgyűlés

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése magas színvonalú tevékenységéért, megbecsülése jeléül Inczédy György Életmű-díjakat adományozott, amelyet idén öten vehettek át. A hagyományokhoz híven az államalapítás napján átadták a Nyíregyháza Város Díszpolgára címet is.

Ebben az esztendőben Bakó Levente, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Liszt-díjas trombitaművész, karmester kapta a díszpolgári címet. Bakó Levente alapította az Ewald Rézfúvós Együttest, amelynek a mai napig trombitása és művészeti vezetője. A Nemzeti Kulturális Minisztérium Liszt Ferenc-díjjal jutalmazta az együttest, továbbá Gramofon- és Junior Prima díjban is részesültek. Bakó Levente bár bejárta a világot, a szíve mindig Nyíregyházára húzta. 2009-ben kérték fel a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar művészeti vezetőjének, amire ő boldogan igent mondott.


Dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző a kitüntetettekkel (Fotó: Lokál)

Inczédy György Életmű-díjjal jutalmazták dr. Porkoláb Zoltán nyugdíjas főorvost, Gebri József nyugdíjas docenst, karnagyot és fagottművészt, Maleczki Sándort, a tirpák hagyományok őrzőjét, vőfélyt, Szénás Imre kalaposmestert és Szolanics Elvira keramikust.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.