EUR: 327,82 Ft
CHF: 300,66 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Nyíregyháza

Elismeréseket adományozott a városi közgyűlés

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése magas színvonalú tevékenységéért, megbecsülése jeléül Inczédy György Életmű-díjakat adományozott, amelyet idén öten vehettek át. A hagyományokhoz híven az államalapítás napján átadták a Nyíregyháza Város Díszpolgára címet is.

Ebben az esztendőben Bakó Levente, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Liszt-díjas trombitaművész, karmester kapta a díszpolgári címet. Bakó Levente alapította az Ewald Rézfúvós Együttest, amelynek a mai napig trombitása és művészeti vezetője. A Nemzeti Kulturális Minisztérium Liszt Ferenc-díjjal jutalmazta az együttest, továbbá Gramofon- és Junior Prima díjban is részesültek. Bakó Levente bár bejárta a világot, a szíve mindig Nyíregyházára húzta. 2009-ben kérték fel a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar művészeti vezetőjének, amire ő boldogan igent mondott.


Dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző a kitüntetettekkel (Fotó: Lokál)

Inczédy György Életmű-díjjal jutalmazták dr. Porkoláb Zoltán nyugdíjas főorvost, Gebri József nyugdíjas docenst, karnagyot és fagottművészt, Maleczki Sándort, a tirpák hagyományok őrzőjét, vőfélyt, Szénás Imre kalaposmestert és Szolanics Elvira keramikust.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.