EUR: 323,19 Ft
CHF: 285,71 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Békéscsaba

Elismerték a polgárőrök munkáját

A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége 2018-ban Kétegyházán tartotta a XVIII. Békés Megyei Polgárőr Napot. Az Országos Polgárőr Szövetség beszámolója szerint közel ezerötszáz önkéntes bűnmegelőző és családtagja látogatott el a rendezvényre.

Az eseményen részt vett dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, valamint jelen voltak a Békés megyében működő rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek vezetői. A megjelenteket elsőként Kalcsó Istvánné, a település polgármestere köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy a település polgárőreinek nagy szerepük van abban, hogy a lakosság biztonságban, nyugalomban töltheti napjait. Köszönetet mondott a megye valamennyi polgárőrének, hiszen a polgárőrség egy nagycsalád.


Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke megköszönte a megyei szövetség vezetésének és minden polgárőrnek, hogy olyan egységet sikerült létrehozni és működtetni Békés megyében, amely az országos polgárőrségnek nagyon fontos tartópillére. A megyei polgárőrök munkájukkal példát mutatnak a többi megye polgárőreinek is. 2017-ben Békéscsabán például a szakképzési centrumban elindított Ifjúsági Polgárőr Bázis szintén csodálatra méltó.

A rendőrség Békés megyében is stratégiai partnerének tekinti a polgárőrséget. A helyi polgárőr szervezetek önkéntesei rendszeresen látnak el közös járőrszolgálatot a rendőrökkel, részt vesznek bűnmegelőzési és baleset-megelőzési programok lebonyolításában. Békés megye rendőrfőkapitánya több, a területükön a rendőrség közbiztonságot erősítő munkáját kiemelkedően támogató polgárőrt részesített elismerésben.

Az ünnepségen a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködés fenntartásáért, elmélyítéséért dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést adományozta Czecher Péter r. ezredesnek, az Orosházi Rendőrkapitányság vezetőjének.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.