2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

Elismerték a polgárőrök munkáját

A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége 2018-ban Kétegyházán tartotta a XVIII. Békés Megyei Polgárőr Napot. Az Országos Polgárőr Szövetség beszámolója szerint közel ezerötszáz önkéntes bűnmegelőző és családtagja látogatott el a rendezvényre.

Az eseményen részt vett dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, valamint jelen voltak a Békés megyében működő rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek vezetői. A megjelenteket elsőként Kalcsó Istvánné, a település polgármestere köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy a település polgárőreinek nagy szerepük van abban, hogy a lakosság biztonságban, nyugalomban töltheti napjait. Köszönetet mondott a megye valamennyi polgárőrének, hiszen a polgárőrség egy nagycsalád.


Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke megköszönte a megyei szövetség vezetésének és minden polgárőrnek, hogy olyan egységet sikerült létrehozni és működtetni Békés megyében, amely az országos polgárőrségnek nagyon fontos tartópillére. A megyei polgárőrök munkájukkal példát mutatnak a többi megye polgárőreinek is. 2017-ben Békéscsabán például a szakképzési centrumban elindított Ifjúsági Polgárőr Bázis szintén csodálatra méltó.

A rendőrség Békés megyében is stratégiai partnerének tekinti a polgárőrséget. A helyi polgárőr szervezetek önkéntesei rendszeresen látnak el közös járőrszolgálatot a rendőrökkel, részt vesznek bűnmegelőzési és baleset-megelőzési programok lebonyolításában. Békés megye rendőrfőkapitánya több, a területükön a rendőrség közbiztonságot erősítő munkáját kiemelkedően támogató polgárőrt részesített elismerésben.

Az ünnepségen a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködés fenntartásáért, elmélyítéséért dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést adományozta Czecher Péter r. ezredesnek, az Orosházi Rendőrkapitányság vezetőjének.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.