EUR: 326,91 Ft
CHF: 301,16 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Zalaegerszeg

Elkapták a tetteseket!

Megvannak a kertmozi vetítővásznának rongálói. Július végén ismeretlen elkövetők tönkretették a Liszt iskola udvarának falát, névjegyüket is otthagyva a felületen. Az önkormányzat feljelentést tett, és a rendőrség azonnal megkezdte a nyomozást. A tetteseket rövid időn belül sikerült kézre keríteni, akik közül ketten fiatalkorúak, ám cselekedetük egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Andor László, a vizsgálati osztály rendőr őrnagya elmondta, hogy a bűnügyi, illetve közrendvédelmi állomány nagy erőkkel kereste az elkövetőket, így augusztus 8-án sikerült a két fiatalkorú elkövető nyomára bukkanni, majd 9-én harmadik elkövető társukra is, aki már betöltötte a 18. életévét. Ezt követően mind a három főt előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket kisebb kárt okozó vétség elkövetése miatt. A vásznat hamarosan felújítják.

A megrongált vetítővászon


Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.