EUR: 323,50 Ft
CHF: 287,73 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Dunaújváros

Ellenőrzik a vendéglátóhelyeket is

A nagy hőségben a fagylalt az egyik legfelkapottabb édesség, de a kávézók és éttermek teraszai is nagy tömegeket vonzanak. A nyári időszakban azonban nemcsak a forgalom növekedésére kell felkészülniük a vendéglátósoknak, hanem a sűrűbb fogyasztóvédelmi ellenőrzésekre is.

A vendégek jogszerű kiszolgálását az úgynevezett próbavásárlások során tesztelik. Az italokat árusító helyeken azt is ellenőrzik, hogy a mérőeszközöket a megfelelő módon használják-e a vendéglátók, illetve hogy betartják-e a fiatalkorúak védelméről szóló törvényt, miszerint a 18 éven alattiakat tilos alkohollal kiszolgálni. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség főosztályvezetője azt is hozzátette, hogy megyénkben az eddigi vizsgálatok során egy alkalommal sem tapasztaltak szándékos jogsértést, az ellenőrzésekre azonban még augusztus végéig számíthatnak a vendéglátóipari egységekben.


– A rendszeres nyári idegenforgalmi ellenőrzések célja a fogyasztók, a turisták segítése, hogy jogérvényesítésük könnyebb legyen azáltal, hogy a jogszabályi kötelezettségeket igyekszünk betartatni a vendéglátósokkal és idegenforgalmi szolgáltatókkal. Így igyekszünk hozzájárulni a fogyasztók érdekeinek védelméhez, valamint a megfelelő tájékoztatáshoz fűződő jogok biztosításához – mondta Schneider Istvánné fogyasztóvédelmi főosztályvezető.

Kapcsolódó Cikkek