EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Dunaújváros

Ellenőrzik a vendéglátóhelyeket is

A nagy hőségben a fagylalt az egyik legfelkapottabb édesség, de a kávézók és éttermek teraszai is nagy tömegeket vonzanak. A nyári időszakban azonban nemcsak a forgalom növekedésére kell felkészülniük a vendéglátósoknak, hanem a sűrűbb fogyasztóvédelmi ellenőrzésekre is.

A vendégek jogszerű kiszolgálását az úgynevezett próbavásárlások során tesztelik. Az italokat árusító helyeken azt is ellenőrzik, hogy a mérőeszközöket a megfelelő módon használják-e a vendéglátók, illetve hogy betartják-e a fiatalkorúak védelméről szóló törvényt, miszerint a 18 éven alattiakat tilos alkohollal kiszolgálni. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség főosztályvezetője azt is hozzátette, hogy megyénkben az eddigi vizsgálatok során egy alkalommal sem tapasztaltak szándékos jogsértést, az ellenőrzésekre azonban még augusztus végéig számíthatnak a vendéglátóipari egységekben.


– A rendszeres nyári idegenforgalmi ellenőrzések célja a fogyasztók, a turisták segítése, hogy jogérvényesítésük könnyebb legyen azáltal, hogy a jogszabályi kötelezettségeket igyekszünk betartatni a vendéglátósokkal és idegenforgalmi szolgáltatókkal. Így igyekszünk hozzájárulni a fogyasztók érdekeinek védelméhez, valamint a megfelelő tájékoztatáshoz fűződő jogok biztosításához – mondta Schneider Istvánné fogyasztóvédelmi főosztályvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.