EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,68 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Székesfehérvár

Élmezőnyben az Agárdi Popstrand

Immár 41 éve biztosít helyszínt az önfeledt szórakozásnak az Agárdi Popstrand. A hely üzemeltetője és szervezője Turbók János, akinek munkáját a családja segíti.

Itt látható az Agárdi Popstrand 2018-as “tartalomjegyzéke”. Mindenki találhatott magának kedvére valót! Fotó: TJ

Turbók János (balra), otthon érzi magát a nyári lakban, a víz partján, a színpad mellett Fotó: Zefi-Zeffer András

A Popstrand ötlete 41 évvel ezelőtt fogalmazódott meg Turbinában – ahogy mindenki ismeri –, vagyis Turbók Jánosban, aki azóta is töretlen lelkesedéssel szervezi meg évről évre ezt a rendezvénycsokrot. Bizony, csokrot, mert nem egy egy hétvégés vagy egyhetes fesztiválról van szó, hanem egész nyáron át tartó rendezvénysorozatról, amelyen csodás vízparti környezetben énekelhetjük kedvenc magyar előadóink slágereit. A naplementében is gyönyörködhetünk, miközben gondozott pázsit simogatja a talpunkat, sőt akár még egy tányér csülkös bablevest is elfogyaszthatunk.


– A belépőjegyes koncerteket tekintve szabadtéri színpadként a harmadik legjelentősebb színpadot tudhatjuk magunkénak – mondta Turbók János.

Idén a Neoton együttes és Vastag Csaba nyitotta meg a Popstrand 42. évadát, június 23-án, majd ezt követően hétről hétre neves előadók töltötték meg a teret. Fellépett többek között a Bikini, a Piramis, az Edda, Deák Bill Gyula, az R-Go, Demjén, a Hooligans, Zoltán Erika, Király Viktor, az Animal Cannibals, Vikidál, a Lord – természetesen a teljesség igénye nélkül. Turbók János kérdésünkre elmondta, a Popstrand töretlen sikere abban rejlik, hogy a csodálatos környezet mellett olyan élményt szeretne nyújtani a közönségnek minden évben, amit máshol nem kap meg. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen mind a közönség, mind pedig szakma dicséri a magasított színpadot, amely mindenki számára biztosítja a jó rálátást, a „tiszta” színpadképet. Turbina erről a napokban kapott is egy szívhez szóló levelet, amelyben egy kedves hölgy írta le véleményét:


„18-án voltunk Vikidál és a Mobilmánia koncertjén, most először. Sajnálom, hogy eddig nem fedeztem fel ezt a helyet magunknak! A jegyárak megfizethetők, egy család számára is. Apró termetű lévén láttam a színpadot, ez már jó volt. A fű csodálatos, nem a port vertük fel magunk körül. A büfék normál áron üzemeltek. Isteni lángost ettem.”

Egy másik Popstrand-látogató, aki szintén először járt ott, ezekkel a szavakkal írta le tapasztalatait:

„Tegnap este értettem meg, hogy milyen energiákat képes felszabadítani a többezres lelkes tömeg, és miféle szellemi táplálékot tud adni a rajongók szeretete. Edda-koncerten jártam. De még milyen koncerten! Valóságos népünnepélyen! Eddig csak legendákat hallottam az Agárdi Popstrandon tartott bulikról, tegnap azonban egy hirtelen ötlettől vezérelve magam is a részesévé váltam a több évtizedes hagyománynak. Le a kalappal a szervező, Turbók János előtt is, aki külön könyvet érdemelne az életútja okán!”

János elmondta, hogy nagyon nagy örömet okoznak neki az ilyen levelek, ezekért a pillanatokért érdemes évről évre megszervezni a Popstrand programját. Bár az Agárdi Popstrand koncertsorozata véget ért erre a nyárra, a programokra nem kell egy évet várnunk, hiszen télen az Agárdi Popstrand Jégpálya várja látogatóit sok szeretettel és még több élménnyel.

Tehát: idén télen, jövő nyáron veletek ugyanitt!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.