EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Külföld

Elrabolta gyerekét egy New York-i imám fia

Egy „fogolytáborként” működő új-mexikói lepukkant tanyára csaptak le a hétvégén a helyi rendőrök és az FBI munkatársai. Az ügy előzménye, hogy egy neves brooklyni imám, Siraj Wahhaj fia, Siraj ibn Wahhaj elrabolta anyjától saját gyermekét még tavaly novemberben.

A 39 éves férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, ami alapján a Brooklyntól több mint 2500 kilométerre található Clayton megye zsarui ismertek rá a szökevényekre. Amikor lecsaptak, a sivatagban 11 csonttá soványodott gyermeket találtak Wahhaj, a sógora és három feleségük társaságában. A tanyán nem volt sem víz, sem villany, sem gáz és étel gyanánt is csak némi rizst és krumplit találtak a rendőrök.


Az imám fia és sógora automata fegyverrel, pisztolyokkal és rengeteg lőszerrel őrizték a mindentől és mindenkitől elzárt 11 gyermeket, akik közül többnek is Wahhaj testvérei adtak életet.

A két férfit a rendőrök letartóztatták, a nőket és a gyermekeket családvédelmi központok fogadták be. Ugyanakkor kiderült: nincs a kicsik között a keresett hároméves Abdul-ghani, így folytatják az elrabolt kisgyermek utáni kutatást.

Kapcsolódó Cikkek