EUR: 321,49 Ft
CHF: 281,87 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Szolnok

Elstartolt a Parti-túra

Augusztus 4-ével elkezdődött a nyár egyik legizgalmasabb rendezvénye, amely ma már szolnoki helyett inkább régiós eseménynek tekinthető: a Szolnoki Szimfonikus Zenekar nagyszabású koncertsorozatáról van szó, amely idén már hetedik alkalommal szórakoztatja a komolyzene kedvelőit több helyszínen, egy egész hónapon át.

A fesztivál első programja az úgynevezett Barátság Gála volt a Hild téren, amely  Yuza és Szolnok 35 éves testvérvárosi kapcsolata előtt tisztelgett. A hangversenyen japán és magyar művészek zenéltek együtt a híres japán karmester, Izaki Masahiro vezényletével, és olyan autentikus hangszereket is megszólaltattak, mint a japán taiko dob vagy a hagyományos kagylókürt. Az est kísérőprogramja egy fotókiállítás volt Japán zenész szemmel címmel, amely a zenekar japán turnéin készült fotókat mutatta be.


Augusztus 9-én Mezőtúron folytatódott a koncertsorozat, ahol templomi koncertet adtak a szimfonikusok. Műsorukban helyet kapott egy Vivaldi- és három Mozart-mű is, Dobszay Péter vezényletével.

Lapzártánk után valószínűleg a fesztivál legjobban várt koncertje, a Neoton Klasszikusok is lezajlott; a Parti-túra augusztus 12-ei koncertjén a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a híres magyar popzenekar, a Neoton Família muzsikált közösen a Tiszai hajósok terén. Azok számára, akik lemaradtak róla, jó hír, hogy ugyanez az előadás augusztus 18-án megismétlődik a törökszentmiklósi Ipolyi Kulturális Központ parkolójában.


A Parti-túra augusztus 31-én zárja a nyarat, addig pedig még öt alkalommal láthatja őket a nagyközönség.

Programok

Augusztus 18. 18 óra, Szolnok, Tiszai hajósok tere: Lúdas Matyi – gyermekelőadás a Szolnoki Szimfonikusok és a Minerva Bábcsoport előadásában. Kísérő rendezvények: 17 órakor Mesekönyv-bemutató, 17.30-kor Hangszersimogató.

Augusztus 18. 20 óra, Törökszentmiklós, Ipolyi Kulturális Központ parkoló: Neoton Klasszikusok – a Szolnoki Szimfonikusok és a Neoton együttes közös koncertje. Kísérő rendezvények: 19 órakor Japán zenész szemmel – válogatás a zenekar japán turnéinak fotóanyagából. Megtekinthető augusztus hónapban.

Augusztus 20. 20 óra, Karcag, Városháza előtti tér: Operettgála – népszerű operettrészletek Johann Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc műveiből, énekes szólistákkal és zenekarral. Közreműködik: Lőrincz Judit, Biri Gergely, Dancs Annamária, Laki Péter. Vezényel: Cser Ádám.

Augusztus 29. 20 óra, Szolnok, Széchenyi Városrész, Zöld Ház előtti tér: Operettgála – népszerű operettrészletek Johann Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc műveiből, énekes szólistákkal és zenekarral. Közreműködik: Lőrincz Judit, Biri Gergely, Dancs Annamária, Laki Péter. Vezényel: Cser Ádám. Esőnap: augusztus 30.

Augusztus 31. 20 óra, Szolnok, Szandaszőlősi városrész, Lengyel Antal tér: Operettgála – népszerű operettrészletek Johann Strauss és Kálmán Imre műveiből, énekes szólistákkal és zenekarral. Közreműködik: Lőrincz Judit, Biri Gergely, Dancs Annamária, Laki Péter. Vezényel: Toshifumi Kanai.

Rengetegen érkeztek a Hild térre
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

A koncerten Izaki Masahiro vezényelt
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.