EUR: 322,96 Ft
CHF: 284,14 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Veszprém

Eltávolították a graffitiket a Deák iskola faláról

A veszprémi telephellyel is rendelkező K&S Service vállalta, hogy a környezetszépítés jegyében ingyen és bérmentve tisztítja meg a város egykori graffitiseinek kedvelt falait. Egyórás munkával nagyjából hatvan négyzetméternyi „művészeti alkotás” lett a múlté a Deák Ferenc Általános Iskolánál.

Megtisztították az iskola falait (fotó: Domján Attila)

A Deák iskola udvarán rendezett sajtóeseményen a cég képviselője, Schmidt Zoltán elmondta, környezetkímélő, úgynevezett finomszemcse-szórással dolgoznak, ami az emberi egészségre teljesen ártalmatlan, a fal utókezelésére pedig az eljárás után nincs szükség.


Az iskola egyik falának megtisztítása után Némedi Lajos alpolgármester azt mondta, a pénzügyi forrásoktól függően tervben van, hogy az önkormányzat a város több pontján is igénybe veszi a szolgáltatást, hiszen egy tiszta és szép város képéhez hozzátartoznak a graffitimentes falak.

Némedi Lajos szerint a város más területein is tervben van hasonló takarítás (fotó: Domján Attila)

Az iskolánál a munkálatokat augusztus 13-án kezdték meg, és még azon a héten be is fejezték, így az intézmény közössége a tanévet egy tiszta, külsejét tekintve „művészeti alkotásoktól” mentes környezetben tudja megkezdeni.

Kapcsolódó Cikkek