EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Veszprém

Eltávolították a graffitiket a Deák iskola faláról

A veszprémi telephellyel is rendelkező K&S Service vállalta, hogy a környezetszépítés jegyében ingyen és bérmentve tisztítja meg a város egykori graffitiseinek kedvelt falait. Egyórás munkával nagyjából hatvan négyzetméternyi „művészeti alkotás” lett a múlté a Deák Ferenc Általános Iskolánál.

Megtisztították az iskola falait (fotó: Domján Attila)

A Deák iskola udvarán rendezett sajtóeseményen a cég képviselője, Schmidt Zoltán elmondta, környezetkímélő, úgynevezett finomszemcse-szórással dolgoznak, ami az emberi egészségre teljesen ártalmatlan, a fal utókezelésére pedig az eljárás után nincs szükség.


Az iskola egyik falának megtisztítása után Némedi Lajos alpolgármester azt mondta, a pénzügyi forrásoktól függően tervben van, hogy az önkormányzat a város több pontján is igénybe veszi a szolgáltatást, hiszen egy tiszta és szép város képéhez hozzátartoznak a graffitimentes falak.

Némedi Lajos szerint a város más területein is tervben van hasonló takarítás (fotó: Domján Attila)

Az iskolánál a munkálatokat augusztus 13-án kezdték meg, és még azon a héten be is fejezték, így az intézmény közössége a tanévet egy tiszta, külsejét tekintve „művészeti alkotásoktól” mentes környezetben tudja megkezdeni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.