EUR: 323,34 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Veszprém

Eltávolították a graffitiket a Deák iskola faláról

A veszprémi telephellyel is rendelkező K&S Service vállalta, hogy a környezetszépítés jegyében ingyen és bérmentve tisztítja meg a város egykori graffitiseinek kedvelt falait. Egyórás munkával nagyjából hatvan négyzetméternyi „művészeti alkotás” lett a múlté a Deák Ferenc Általános Iskolánál.

Megtisztították az iskola falait (fotó: Domján Attila)

A Deák iskola udvarán rendezett sajtóeseményen a cég képviselője, Schmidt Zoltán elmondta, környezetkímélő, úgynevezett finomszemcse-szórással dolgoznak, ami az emberi egészségre teljesen ártalmatlan, a fal utókezelésére pedig az eljárás után nincs szükség.


Az iskola egyik falának megtisztítása után Némedi Lajos alpolgármester azt mondta, a pénzügyi forrásoktól függően tervben van, hogy az önkormányzat a város több pontján is igénybe veszi a szolgáltatást, hiszen egy tiszta és szép város képéhez hozzátartoznak a graffitimentes falak.

Némedi Lajos szerint a város más területein is tervben van hasonló takarítás (fotó: Domján Attila)

Az iskolánál a munkálatokat augusztus 13-án kezdték meg, és még azon a héten be is fejezték, így az intézmény közössége a tanévet egy tiszta, külsejét tekintve „művészeti alkotásoktól” mentes környezetben tudja megkezdeni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.