EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Extra

Emma Thompson több szerepet akar az idősebb színésznők számára

Az idősebb színésznőknek több lehetőséget kell adni a filmvásznon – erre hívta fel a figyelmet az Oscar-díjas brit színésznő, Emma Thompson a The Children Act című filmjének csütörtöki londoni bemutatóján.

Az 59 esztendős Thompson, akit olyan kosztümös filmekből is ismer a közönség, amint a Napok romjai vagy az Értelem és érzelem, a The Children Act című filmjében bírónőt alakít, akinek döntést kell hoznia egy vérátömlesztést vallási okok miatt elutasító kamasz ügyében, miközben ő maga magánéleti gondokkal küzd.


A film vörös szőnyeges bemutatóján a színésznő elmondta: vonzotta az erős nő szerepe.

“Még nem láttam női bíróról szóló történetet, és szerintem ebben a patriarchális világban, amikor az ember meghallja a szót, hogy bíró, mindenki automatikusan egy férfira gondol” – mondta. Majd azt is hozzáfűzte: továbbra is probléma, hogy hiányoznak az idősebb színésznőknek való jó szerepek.

“A férfiaknak semmi gondjuk ezzel. Ez olyasmi, amelyen még nem sikerült megfelelően változtatni. Keressük a valóban jó és érdekes új szerepeket, és az embernek reménykednie kell” – fogalmazott Thompson.

Kapcsolódó Cikkek

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.