2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Külföld

Énekelt és jógázott a tíz óra után a tengerből kimentett brit nő

Egész idő alatt énekelt és jógázott a brit nő, aki tíz órát töltött az Adriai-tengerben míg a horvát parti őrség kimentette, miután egy óceánjáróról a vízbe esett.

A horvát mentőhajó kapitánya hétfőn elmondta, hogy a 46 éves Kay Longstaff több mint 80 kilométerre lebegett a horvát partoktól, amikor megtalálták.


“Szerencsére azonnal észrevettük, mert kiemelkedett, és integetett, amikor meglátott bennünket” – fűzte hozzá.

A Lovro Oreskovics kapitány a Glas Istre portálnak elmesélte: a nőtől megtudta, hogy jógagyakorlatokkal és úszással tartotta ébren magát a vízben.

“Csoda, hogy túlélte, a tengerjárón azt hitték, hogy meghalt” – hangsúlyozta a kapitány.

Longstaff elmondta, hogy a Velencébe tartó Norwegian Star óceánjáró hátsó fedélzetéről esett a tengerbe szombaton, röviddel éjfél előtt.

A hajóról is a keresésére indultak, de nem találták azon a környéken, ahol a vízbe zuhant.

Tíz órával később bukkant rá a horvát parti őrség hajója, amely egy pulai kórházba vitte, ahol egynapos kivizsgálásra tartották bent.

A kórház igazgatója, Irena Hristic szerint Longstaff komoly stresszen esett át, de mindent egybevetve egészséges.

“Fiatal, egészséges és sportos nőnek látszik. Az mondta, egész idő alatt úszott, és magánál volt” – tette hozzá az igazgató.

A horvát kikötői hatóság illetékese a horvát közszolgálati csatornán arról beszélt, hogy az Adriai-tenger nyáron felmelegszik, ez is közrejátszhatott a szerencsés menekülésben.

“Sok időt töltött a vízben, de az most elég meleg, így a túlélés esélyei jobbak” – magyarázta.

Kapcsolódó Cikkek