EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Érd

Érdi érmek Csongrádból

Az Érdi Spartacus világ- és Európa-bajnok szumósai bemutatót tartottak Délegyházán, majd másnap Csongrádra látogattak, és küzdöttek az érmekért az idei strandbirkózó országos bajnokságon.

A nagy meleg ellenére augusztusban sem szűkölködtek programokban a Spartacus sportolói. A hónap első hetében az idei két szumóvilágverseny – a világ- és az Európa-bajnokság – érdi érmeseinek részvételével Délegyházán, a Nomád Kemping és Strand területén a szumószövetség társelnöke, Tar Mihály vezetésével tartottak bemutatót. A kétszáz fős küzdősporttáborban a gyakorlatokba bevonták a tábor résztvevőit is, akik nagy lelkesedéssel több órán  át ismerkedtek a szumóval, a kiváló érdi bajnokok közreműködésével.


Az érdi csapat a Strandbirkózó Országos Bajnokságon, balról a negyedik Kovács János edző
Fotó: erdispartacus.hu

Egy nappal később Csongrádon, a Körös-torok Kemping és Szabadstrand homokján küzdöttek az érdi versenyzők a strandbirkózó országos bajnokságon a minél értékesebb helyezésekért – és nem is eredménytelenül. A nagy érdeklődés mellett lezajló versenyeken három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek. Kadet 70 kilogrammban Végh Artúr ért el első helyezést, junior és felnőtt korcsoportban a 70 kilogrammosok között Kovács Bence, +90 kilogrammban pedig Molnár Tamás lett bajnok. Ugyanebben a korcsoportban a 90 kilogrammos Végh Richárd második, a 70 kilogrammos Szántó Dávid harmadik, 90 kilogrammban pedig Délceg József szintén harmadik helyet szerzett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.