EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Érd

Érdi érmek Csongrádból

Az Érdi Spartacus világ- és Európa-bajnok szumósai bemutatót tartottak Délegyházán, majd másnap Csongrádra látogattak, és küzdöttek az érmekért az idei strandbirkózó országos bajnokságon.

A nagy meleg ellenére augusztusban sem szűkölködtek programokban a Spartacus sportolói. A hónap első hetében az idei két szumóvilágverseny – a világ- és az Európa-bajnokság – érdi érmeseinek részvételével Délegyházán, a Nomád Kemping és Strand területén a szumószövetség társelnöke, Tar Mihály vezetésével tartottak bemutatót. A kétszáz fős küzdősporttáborban a gyakorlatokba bevonták a tábor résztvevőit is, akik nagy lelkesedéssel több órán  át ismerkedtek a szumóval, a kiváló érdi bajnokok közreműködésével.


Az érdi csapat a Strandbirkózó Országos Bajnokságon, balról a negyedik Kovács János edző
Fotó: erdispartacus.hu

Egy nappal később Csongrádon, a Körös-torok Kemping és Szabadstrand homokján küzdöttek az érdi versenyzők a strandbirkózó országos bajnokságon a minél értékesebb helyezésekért – és nem is eredménytelenül. A nagy érdeklődés mellett lezajló versenyeken három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek. Kadet 70 kilogrammban Végh Artúr ért el első helyezést, junior és felnőtt korcsoportban a 70 kilogrammosok között Kovács Bence, +90 kilogrammban pedig Molnár Tamás lett bajnok. Ugyanebben a korcsoportban a 90 kilogrammos Végh Richárd második, a 70 kilogrammos Szántó Dávid harmadik, 90 kilogrammban pedig Délceg József szintén harmadik helyet szerzett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.