EUR: 332,45 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Érd

Érdi szumós lett a világbajnok Tajpejben

Az Érdi Spartacus 80 kilogrammos szumóversenyzője, Végh Richárd aranyérmes lett a kínai Tajpejben zajló junior-világbajnokságon.

Mester és tanítványa – Végh Richárd világbajnok és Kovács János edző

Az érdi fiatalember – aki egyébként még 18 éves sincs – meglehetősen erős ágra került; többek között japán, orosz, lengyel, tajvani és ukrán versenyzők közé. Először egy japán szumós volt az ellenfél, akit határozottan, magabiztosan legyőzött. Következett az elődöntő az orosz sportolót leküzdő lengyel versenyzővel, és az eredmény itt sem volt más: kétvállas érdi győzelem. A döntőben egy ukrán sportoló, Makszim Csibulnyak volt a magyar fiú ellenfele, és ez a meccs már korántsem bizonyult simának: gyakorlatilag kétszer kellett megnyerni. Az orosz mérkőzésvezető ugyanis gond nélkül kihozta a mérkőzést döntetlenre, ám a japán segítőbírók megismételtették a küzdelmet. Ezen a megismételt meccsen már egyértelműen Végh Richárd kerekedett felül, ő nyerte meg, így aztán ő kapta az aranyérmet.


A győztesek – balról a második Végh Richárd
Fotók: erdispartacus.hu

A felnőttek között is szerepeltek érdi sportolók: a 85 kilogrammos súlycsoportban Délceg József Levente, a 115 kilogrammosok mezőnyében pedig Molnár Tamás. Ez utóbbi sajnos az első mérkőzésén vereséget szenvedett, így nem vehetett részt a további küzdelmekben. Délceg USA-beli ellenféllel kezdte a világbajnokságot, akit – szakkifejezéssel élve – kiléptetett a dohióból, vagyis megnyerte a meccset. A második mérkőzésen egy portugál sportoló következett, akit Délceg rövid küzdelem után legyőzött. A következő, ukrán ellenfél elleni meccsen sajnos elesett, így a vigaszágra került. Itt egy Srí Lanka-i versenyzőt legyőzött, ám a házigazdák szumósával már nem bírt, ezért végül három győzelemmel és egy vereséggel az előkelőnek mondható világbajnoki hetedik helyen végzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.