2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Zalaegerszeg

Érkeznek a tankönyvek

Hamarosan elkezdődik az új tanév, a tankönyvek nagy része már megérkezett az iskolákba. A kormány döntése értelmében a 2013–2014-es tanévtől felmenő rendszerben ingyen kapják a tankönyveket a diákok. Mára minden elsős általános iskolás, valamint első évfolyamos középiskolás így juthat hozzá a könyvekhez.

Kajári Attila tankerületi igazgató elmondta, hogy a 10-11-12. évfolyamokon normatív igény alapján kaphatják a tankönyveket, akárcsak az elmúlt években. Az állam segítségével a nagycsaládosok is ingyen kaphatják, valamint aki egyedül neveli gyermekét, illetve ha olyan szociális helyzetbe került, hogy nem tudja megvásárolni. A legtöbb iskolában a tanárok, illetve fiatalok rendszerezik évfolyamokra, tantárgyakra szétválogatva a könyveket, munkafüzeteket, míg az úgynevezett tartós könyveket a tanulók éves használatra kapják. A bevételezés után elkészülnek az egyéni tankönyvcsomagok, amelyek hamarosan a gyermekek kezébe kerülnek. Zalaegerszegen várhatóan augusztus 28-áig minden intézménybe megérkezik a szállítmány.


Már szortírozzák a tankönyveket évfolyamok szerint

Augusztus 28.-ig várhatóan minden intézménybe megérkezik a szállítmány

Tankönyvek

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.