2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Zalaegerszeg

Érkeznek a tankönyvek

Hamarosan elkezdődik az új tanév, a tankönyvek nagy része már megérkezett az iskolákba. A kormány döntése értelmében a 2013–2014-es tanévtől felmenő rendszerben ingyen kapják a tankönyveket a diákok. Mára minden elsős általános iskolás, valamint első évfolyamos középiskolás így juthat hozzá a könyvekhez.

Kajári Attila tankerületi igazgató elmondta, hogy a 10-11-12. évfolyamokon normatív igény alapján kaphatják a tankönyveket, akárcsak az elmúlt években. Az állam segítségével a nagycsaládosok is ingyen kaphatják, valamint aki egyedül neveli gyermekét, illetve ha olyan szociális helyzetbe került, hogy nem tudja megvásárolni. A legtöbb iskolában a tanárok, illetve fiatalok rendszerezik évfolyamokra, tantárgyakra szétválogatva a könyveket, munkafüzeteket, míg az úgynevezett tartós könyveket a tanulók éves használatra kapják. A bevételezés után elkészülnek az egyéni tankönyvcsomagok, amelyek hamarosan a gyermekek kezébe kerülnek. Zalaegerszegen várhatóan augusztus 28-áig minden intézménybe megérkezik a szállítmány.


Már szortírozzák a tankönyveket évfolyamok szerint

Augusztus 28.-ig várhatóan minden intézménybe megérkezik a szállítmány

Tankönyvek

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.