2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Zalaegerszeg

Érkeznek a tankönyvek

Hamarosan elkezdődik az új tanév, a tankönyvek nagy része már megérkezett az iskolákba. A kormány döntése értelmében a 2013–2014-es tanévtől felmenő rendszerben ingyen kapják a tankönyveket a diákok. Mára minden elsős általános iskolás, valamint első évfolyamos középiskolás így juthat hozzá a könyvekhez.

Kajári Attila tankerületi igazgató elmondta, hogy a 10-11-12. évfolyamokon normatív igény alapján kaphatják a tankönyveket, akárcsak az elmúlt években. Az állam segítségével a nagycsaládosok is ingyen kaphatják, valamint aki egyedül neveli gyermekét, illetve ha olyan szociális helyzetbe került, hogy nem tudja megvásárolni. A legtöbb iskolában a tanárok, illetve fiatalok rendszerezik évfolyamokra, tantárgyakra szétválogatva a könyveket, munkafüzeteket, míg az úgynevezett tartós könyveket a tanulók éves használatra kapják. A bevételezés után elkészülnek az egyéni tankönyvcsomagok, amelyek hamarosan a gyermekek kezébe kerülnek. Zalaegerszegen várhatóan augusztus 28-áig minden intézménybe megérkezik a szállítmány.


Már szortírozzák a tankönyveket évfolyamok szerint

Augusztus 28.-ig várhatóan minden intézménybe megérkezik a szállítmány

Tankönyvek

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.