2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Nagykanizsa

Erősödtek közös hitükben

Öt év után ismét Magyarország adott otthont a Nemzetközi Piarista Ifjúsági Találkozónak, amelyet Nagykanizsán és Budapesten rendeztek. A többéves hagyományokkal bíró eseményre a magyar résztvevőkkel együtt több mint 250 fiatal érkezett közép-európai országokból, így Cseh-, Lengyel-, Fehéroroszországból, Szlovákiából és Romániából.

A piarista lelkiségre és a különböző nemzetek közötti kapcsolatokra épülő rendezvény elsősorban a 16–21 év közötti fiatalokat szólította meg, s mint a szervezők fogalmaztak, a résztvevőknek lehetőségük nyílt Istennel való kapcsolatuk elmélyítésére, emellett megismerhették egymás kultúráját, és erősödhettek közös hitükben is.


A fiatalok közös szentmiséken (is) dicsőítették Istent (Fotó: Gergely Szilárd)

Az egy hét során a résztvevő nemzetek nyelvén tartott szentmise, szentségimádás, kiscsoportos foglalkozások és a homokkomáromi zarándoklat adta a lelkiségi program gerincét, amelyhez városismereti vetélkedő, sportverseny, közös éneklés, több kulturális program, esti mulatság és kirándulás is társult. A szervezők a keszthelyi Festetics-kastélyba, a Parlamentbe és a Mátyás-templomba vitték el a fiatalokat, akik délutánonként akár kürtős kalácsot süthettek, nemezelhettek vagy éppen íjászkodhattak.

Kapcsolódó Cikkek