EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Extra

Erre készül az Apostol együttes

Évtizedek után is olyan népszerűek, hogy két lemezt is el tudtak adni 50 ezer példányban. Az Apostol együttes a Volt egyszer egy Ifipark sorozatban augusztus 23-án a Várkert Bazárban lép közönség elé, ahol a tagok átveszik a két platinalemezt is. Meződi Józsefet, a zenekar énekesét kérdeztük.

Az Apostol egy kicsit mindig kilógott a hazai popegyüttesek közül. Nem volt idegen önöknek az Ifipark közege?


– Az Apostol épp egy átmeneti időszakban játszott az Ifiparkban a hetvenes évek közepén. Akkoriban kezdte elhagyni a jazzrockos stílust, és tért át a ma is ismert szórakoztató zenei stílusra. Az Ifiparkban is úgy játszottunk, hogy Makrai Pál énekelte a jazzes nótákat, én a táncdalokat. Ez valóban nem volt megszokott a parkban, de mi addigra hozzászoktunk, hogy úgyis kilógunk mindenhonnan.

Az Apostol ma is képes rengeteg lemezt eladni

A közönség elfogadta ezt a produkciót? Nem volt balhé?


– Nem, végül is megnyertük őket.

Egyáltalán, hogy fért fel egy ekkora létszámú zenekar arra a színpadra?

– Megoldottuk. De tényleg nem volt könnyű. Ebből nem engedtünk soha: akárhol szerepeltünk, itthon vagy külföldön, mindig a teljes felállásban mentünk, 3-4 fúvóssal. Ehhez a mai napig ragaszkodunk. Gyakran hívnak zenés televíziós műsorokba, mi ezekben is a tőlünk megszokott teljes felállással játszunk. Ha nem ezt tennénk, az már nem az Apostol volna, márpedig a közönség bennünket szeretne hallani.

A Várkert Bazár színpada sem nagyobb, mint az Ifiparké…

– Nem gond. Sokkal jobban izgulunk amiatt, hogy nagyon rég léptünk fel Budapesten. 2011-ben adtunk egy nagykoncertet a Syma Csarnokban, azóta csak vidéken szerepeltünk, úgyhogy izgulunk, kíváncsi-e még ránk a fővárosi közönség.

Azért talán olyan nagy izgalomra nincs ok…

– Semmi sem biztos. De az igaz, hogy a közönség a mai napig szeret bennünket, és ez látszik például a lemezeladáson is. A világon nagyon megváltozott a zenei fogyasztás jellege, a lemezek kiszorulóban vannak. Ezért van az, hogy a míg a kilencvenes évekig egy aranylemez megszerzéséhez 100 ezer albumot kellett eladni, manapság négyezerért már platina minősítés jár. Minket arról értesített a kiadónk, hogy két lemezünk is elérte az 50 ezres eladott példányt, amire nagyon büszkék vagyunk. A platinalemezeket a koncerten kapjuk meg, szóval lesz egy kis ünneplés is.

Volt egyszer egy Ifipark

Augusztus 23.: Apostol

Szeptember 7.: Dinamit

A koncertek 20 órakor kezdődnek a Várkert Bazárban

Kapcsolódó Cikkek

  • A műsorvezetők is dalra fakadnak A Dal 2019 döntőjében

    A műsorvezetők is dalra fakadnak A Dal 2019 döntőjében

    Döntőjéhez érkezett A Dal 2019: szombaton kiderül, melyik lesz Magyarország legjobb dala. A Duna Televízió dalválasztó showjának döntőjében vendégként fellép az AWS és duettet ad elő a két műsorvezető – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

  • Hugh Jackman Guinness-világrekorder

    Hugh Jackman Guinness-világrekorder

    Az ausztrál színész először 2000-ben tűnt fel Farkas szerepében az X-Men – A kívülállók című moziban, ami annyit tesz, hogy Hugh Jackman 16 éven keresztül bújt sikeresen Rozsomák bőrébe a 2017-es Logan című filmmel bezárólag.