EUR: 322,98 Ft
CHF: 285,61 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szombathely

Európa tetején a szombathelyi sportolók

Kiváló hete volt a szombathelyi sportolóknak. Dévai Boglárka megnyerte a glasgow-i tornász-kontinensviadalt, Halász Bence bronzéremmel térhetet haza a berlini atlétikai Európa-bajnokságról.

Glasgow, 2018. augusztus 5.
Dévai Boglárka ugrószáma a nők egyéni versenyének szerenkénti döntőjében a glasgow-i torna Európa-bajnokságon 2018. augusztus 5-én. A magyar tornásznő aranyérmet nyert ugrásban. (MTI/EPA/Neil Hall)

Már az augusztus 5-i szerenkénti finálék előtt, a selejtezőkben és a csapatversenyeken is érződött a Szombathelyi Sportiskola versenyzőjén, hogy remek formában van. Dévai Boglárka nem véletlenül jutott elsőként a skóciai Eb döntőjébe, ahol elsőként léphetett a szerhez. Rendkívül nehéz ugrásokat választott, de a pontozóbírók magasabb összpontszámmal jutalmazták kísérleteit, mint tették ezt a selejtező során.


Húsz év után nyert aranyérmet Dévai Bogi a magyar tornasportnak (MTI/EPA/Neil Hall)

– Kiléptem, ezért mínusz négy tizeddel indultam. Az első ugrásom után annak is örültem, hogy nem estem el. Azt hittem, a dobogó sem lesz meg, mert tudtam, hogy többen is azonos szinten vannak velem, de szerencsére néhány ellenfelem is hibázott. Rettenetesen izgultam, nagyon rosszul voltam, azt hittem, kihullik a hajam. Még mindig nem hiszem el, hogy húsz év után újra sikerült aranyérmet nyerni – fogalmazott boldogan a 18 esztendős szombathelyi tornász.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány szerint csodálatos eredmény született, és ha ezeket az ugrásait Dévai tovább csiszolja, akkor az októberi, dohai világbajnokságon is jól szerepelhet.


A berlini atlétikai Európa-bajnokság kalapácsvetés számának fináléjában a 21 éves Halász Bencének szurkolhattunk, megérte, mert összejött a várva várt érem! Németh Zsolt és Németh László tanítványa a döntő után nyilatkozott lapunknak.

Halász Bence megérkezett a felnőttek mezőnyébe Fotó: atletika.hu

– Az első dobás megnyugtatott. Nagyon örültem, hogy egy egész nagy és technikailag is stabil dobás sikerült. Nagy kő esett le a szívemről, hiszen a verseny kezdetekor még nagyon izgultam. Szerettem volna javítani, a 2., 3. dobásaimnál megpróbáltam kockáztatni és kicsit több sebességet és erőt vittem a kísérletekbe. Sajnos ezek magával hozták azokat a hibákat, amelyek érvénytelenné tették a dobásokat. Úgy éreztem egyébként, hogy csak minimális korrekció kellett volna, hogy összejöjjön a javítás. Éreztem, hogy bennem van a nagyobb, akár a 80 méteres dobás is. Nagyon boldog voltam, amikor Henriksen 6. dobása után már érmesként mehettem be a dobókörbe, aztán a magyar zászlóval tiszteletkört tehettem a berlini stadionban. Óriási érzés volt, megérte a sok munka.

77,36 méterre repítette a kalapácsot a szombathelyi sportoló Fotó: atletika.hu

A bronzéremmel teljesen elégedett vagyok. Számomra ez fantasztikus előrelépés, korábban csak álmodoztam róla, hogy felnőtt világversenyen érmet szerezzek – elevenítette fel élményeit a Dobó SE Eb-bronzérmese.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.