2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Érd

Fagylaltok szezonja

Fotó: B. N.

Feltehetően a kínaiak találták ki, úgy ötezer évvel ezelőtt, amikor hóból és gyümölcsökből kevertek jeges édességet, főleg a tehetősebbeknek. Később Egyiptomon keresztül került át Európába, ma pedig már úton-útfélen, így Érden is vagy hat-nyolc helyen árulják a különböző fagylaltokat, kiváltképp így kánikula idején. Erdei gyümölcs és áfonya, rumpuncs és Raffaello, banános csoki és Snickers, mangó sajttortával, tiramisu vagy – ahogy képünkön látható – Milka csoki és bourbon vanília meg még ki tudja, hányféle hűsítő édesség kapható városszerte. Az biztos, hogy napjainkban szezonja van – minden bizonnyal jelenleg a legnépszerűbb édesség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.