EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Érd

Fagylaltok szezonja

Fotó: B. N.

Feltehetően a kínaiak találták ki, úgy ötezer évvel ezelőtt, amikor hóból és gyümölcsökből kevertek jeges édességet, főleg a tehetősebbeknek. Később Egyiptomon keresztül került át Európába, ma pedig már úton-útfélen, így Érden is vagy hat-nyolc helyen árulják a különböző fagylaltokat, kiváltképp így kánikula idején. Erdei gyümölcs és áfonya, rumpuncs és Raffaello, banános csoki és Snickers, mangó sajttortával, tiramisu vagy – ahogy képünkön látható – Milka csoki és bourbon vanília meg még ki tudja, hányféle hűsítő édesség kapható városszerte. Az biztos, hogy napjainkban szezonja van – minden bizonnyal jelenleg a legnépszerűbb édesség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.