EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Sopron

Fedezze fel a fertőrákosi kőfejtőt!

November elejéig van lehetőség látogatni és bejárni a Fertő-táj páratlan szépségű területét!

Páratlan panorámát biztosít a kőfejtő
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A 2001 óta az UNESCO-világörökség részeként számon tartott Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház a természeti, civilizációs és kulturális értékek egészen különleges együttese. Ezt a Sopronhoz közeli területet bejárva évmilliókat utazhatnak az időben, miközben élethű rekonstrukciók kápráztatják el a látogatókat az ember előtti világ csodalényeivel. Emellett megismerhetik a mai táj természeti arculatát, benne az emberi civilizáció kézjegyével.


A kőfejtő bejárása egy kisebb túrának is megfelel akár “családostul” is
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A sziklai benge tanösvény elsősorban a fertőrákosi kőfejtő, másodsorban a Fertőmelléki-dombsor és a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeit mutatja be.
A megújult témapark szintén izgalmas látnivalókat nyújt: a 15 millió évvel ezelőtti miocén őstenger világában életnagyságú ősbálna, ősdelfin és őscápa úszik a látogatók felett. A túra során a kőfejtés különleges eljárásaihoz, eszközeihez is közelebb kerülhetnek!
Ne feledjék, november elejéig látogatható a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház!

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Látogatható november 6-ig, naponta 10–18 óráig (pénztárzárás: 17 óra)

Cápák lebegnek a látogató feje felett!
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Gazdag látnivalót kínál a barlang belülről is
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.